Lapskaus/betasuppe av pinnekjøtt

Categories Kjøttretter

Rester av pinnekjøttmiddagen må brukes, så hvorfor ikke lage lapskaus eller betasuppe av det!!!

Bruk pinnekjøttet, kraften og fettet, men vær obs på at det kan bli veldig salt om man ikke sper det med vann. 

Alle rester kan brukes, kolerabeistappen er bare til å ha i, og ikke glem de kokte  potetene.

Ellers har jeg gjerne i

 

eventuelt mer poteter

mer kålrabi 

sellerirot

gulerøtter

purreløk

Det er ingen fasit på hva og hvor mye man skal i av alt, man tar det man har, og lar det koke sammen og smaker til med salt og pepper. Har man for lite pinnekjøtt kan man spe på med feks. pølser. Rens pinnekjøttet for slintrer og bein, og del de i biter. Rens og del de grønnsakene du ønsker å bruke og ha de i samen med kraften, fettet og litt vann og la alt få koke. Når grønnsakene begynner å blir møre har man oppdelte poteter og kolerabeistappe (om man har rester) i. Smak til med eventuelt salt og pepper.  

 

9 kommentarer

9 thoughts on “Lapskaus/betasuppe av pinnekjøtt

  1. Beste kjøttsuppa som finnes den som kokes på fenalårknoken 🙂 Og gjerne pinnekjøttrester 🙂 Bruke rester av kålrotstappe på den måten har jeg ikke tenkt på, det blir sikkert kjempegodt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *