Båtpoteter på Spansk

 

4 poteter
1/2 ts paprika

1 dl vann

1 buljongterning
Ca, 1/2  ss hvitvinseddik
1/2 chilipepper
2 ss tomatpuré

Olivenolje

Slik gjør du:

Skrell eller vask potetene godt, og del de i båter, ha oljen i en ildfast form, og stek potetene på 220 g i rundt 15 minutter øverst i ovnen gjerne på grill. Pass litt på for potetene skal få farge, men ikke bli brente.
Ha olje, hakket chili og paprikapulver i en panne og surr det en stund, hel på vann, buljong, tomatpuré og eddik og la alt få koke sammen. Smak til med salt og pepper og hell sausen over potetene. Ha den ildfaste formen med potetene i ovnen igjen, og la de få stå i 5-10 minutter. Før servering strødde jeg på litt fersk koriander, men den kan du sløyfe om du ikke har, men den gir en fin smak og det ser veldig delikat ut :-)


Jeg hadde potetene til en god pølse, men man kan bruke de til det meste. Og de var virkelig knallgode, anbefales å prøve. Man kan også velge søtpoteter om man ønsker det. 

18 kommentarer

annebe

17.11.2015 kl.20:16

Nam,nam...takk for tips :) Ha en fin kveld videre :)))

frodith

17.11.2015 kl.20:17

Kjempedeilig da :-)

Silje Moen

17.11.2015 kl.20:19

så godt ut!

~Lin

17.11.2015 kl.20:21

digg med potet i ovn ,krydder og olje, aldri prøvd med tomatsaus :)

nå har eg nett laget middag og i dag ble det gryte ,ikkje så spennende som din middag kanskje :)

morsmiddag

17.11.2015 kl.20:35

annebe: Bare hyggelig, ha en super fin kveld du også :-)

morsmiddag

17.11.2015 kl.20:36

frodith: Ja tenke seg at dette er godt ja, det ble liksom som å ha ketchup på potetene (bare mye bedre).

morsmiddag

17.11.2015 kl.20:37

Silje Moen: Knall digg var det :-)

morsmiddag

17.11.2015 kl.20:38

~Lin: Om det var så spennende kan vel diskuteres, men det ble en helt ny vri, som smakte meg aldeles fantastisk :-)

lykkebobla

17.11.2015 kl.20:40

Det hørtes veldig smakfullt ut :)

morsmiddag

17.11.2015 kl.20:42

lykkebobla: Takk, det var faktisk knall bra.

Iben

17.11.2015 kl.23:37

Nam! Det så veldig godt ut :)

margarites

17.11.2015 kl.23:41

Ser godt ut. Og så fikk jeg jammen et tips om hvor jeg skal bruke hvitvinseddiken jeg har kjøpt også. En teskje i noen cupcakes for en tid tilbake synes jo ikke på flasken en gang. Dette er noe jeg ikke er flink å bruke.

Benedicte

18.11.2015 kl.04:32

Å nam! Håper du har hatt en fin dag :-)

morsmiddag

18.11.2015 kl.10:27

Benedicte: Tusen takk og det samme til deg :-)

morsmiddag

18.11.2015 kl.10:28

margarites: Så bra :-) Du må tror jeg har noen flasker og glass stående på kjøkkenet også av ymse slag. Men plutselig har man brukt for det :-)

morsmiddag

18.11.2015 kl.10:29

Iben: Så hyggelig, takk :-)
Så utrolig deilig ut dette..)

Masse godt en kan lage, og jeg må si du står på.:)

Klemz::)

morsmiddag

19.11.2015 kl.08:16

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Takk :-) Jeg er vel i grunnen som en langsom snegl for tiden. God klem tilbake :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits