Kylling karrigryte

Categories Kyllingretter

Ca. 500 g renset kylling 

2 paprika bruk gjerne forskjellige farger (jeg hadde tre forskjellige  som var begynt på)

1 1/2 løk 

1/2 kinahvitløk eller 1 fedd båthvitløk

1 boks kokosmelk

1 1/2 dl vann

2 hønsebuljong terninger 

3 ss karri (dette er mye, så du kan begynne med en ss om du ikke er så vant med krydder) 

2 ts gurkemeie (dette er krydderet man gjerne bruker i lussekatter i stede for safran. Det er billigere en safran og gurkemeie er usedvanlig sunt krydder)

1/2 ts kayennepepper

salt og pepper etter smak. 

Rens og del alle løken og surr den blank i smør. Rens også paprikaen og del den i passe biter og ha den litt sammen med løken. 

Om du ikke har ferdig steikt kylling, må den deles og steikes også. Ja på vann, kokosmelk, buljong og krydder og la alt få koke sammen i rundt 10 minutter. Synes du gryten er for tynn kan en eventuelt jevne med litt maizena eller johanneskjernemel. jeg brukte dyp tallerken og hadde ris og salat til. 


 

12 kommentarer

12 thoughts on “Kylling karrigryte

  1. Jeg er ikke flink til å lage mat med karri…enda så godt det er :)) Bra med inspirasjon og nye ideer :)) Kos deg med kvelden ….her blir det tv titting snart :))

  2. annebe: Faktisk ikke så ofte jeg bruker det heller, men utrolig godt når jeg kommer på det 🙂
    Min kresne minstejente elsket den, da kan den ike være så verst nei 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *