Ca. 500 g renset kylling
2 paprika bruk gjerne forskjellige farger (jeg hadde tre forskjellige som var begynt på)
1 1/2 løk
1/2 kinahvitløk eller 1 fedd båthvitløk
1 boks kokosmelk
1 1/2 dl vann
2 hønsebuljong terninger
3 ss karri (dette er mye, så du kan begynne med en ss om du ikke er så vant med krydder)
2 ts gurkemeie (dette er krydderet man gjerne bruker i lussekatter i stede for safran. Det er billigere en safran og gurkemeie er usedvanlig sunt krydder)
1/2 ts kayennepepper
salt og pepper etter smak.
Rens og del alle løken og surr den blank i smør. Rens også paprikaen og del den i passe biter og ha den litt sammen med løken.
Om du ikke har ferdig steikt kylling, må den deles og steikes også. Ja på vann, kokosmelk, buljong og krydder og la alt få koke sammen i rundt 10 minutter. Synes du gryten er for tynn kan en eventuelt jevne med litt maizena eller johanneskjernemel. jeg brukte dyp tallerken og hadde ris og salat til.
åh nam!
Silje Moen: :-))))
Nå ble jeg sulten 😉
JuliaSofie: Så flott :-))))
Jeg er ikke flink til å lage mat med karri…enda så godt det er :)) Bra med inspirasjon og nye ideer :)) Kos deg med kvelden ….her blir det tv titting snart :))
annebe: Faktisk ikke så ofte jeg bruker det heller, men utrolig godt når jeg kommer på det 🙂
Min kresne minstejente elsket den, da kan den ike være så verst nei 😉
Elsker sånn mat <3 bruker karri flittig i mat jeg 🙂
Mmm ser godt ut. Tror jeg må prøve denne en dag 🙂
frodith: Der ser du 🙂 Jeg er litt i rykk og napp med karri. Men det er utrolig nydelig og smakfullt, spesielt sammen med kokosmelk.
margarites: Liker du karri er det helt enkel mat å lage, og det er veldig godt.
Gryter er bestandig godt. Kylling er jeg veldig glad i , og nå fikk jeg lyst på gryte uten tvil.:)
Ønsker deg en nydelig dag.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Godt å kunne bli inspirert 🙂 Ikke alltid like enkelt å komme på hva man skal ha til middag 🙂