Gulasjsuppe med kjøttdeig

400 g kjøttdeig

1,5 dl tørre grønne linser (jeg kjøpte linsene  på Europris av alle steder), det er helt sikkert mulig å kjøpe kokte linser

1 løk

1 purreløk

1 fedd hvitløk eller 1/2 kinahvitløk

1 paprika (jeg hadde en gul, men bruk den fargen du har)

1 stilk med stangselleri (kan sløyfes)

1 1/2 boks knuste tomater (man kan fryse knuste tomater),

eller 1 boks tomatpuré da må du ha ca. 2 dl mer vann i siden knuste tomater inneholder mer vann

6 dl vann

3 buljongterninger (jeg hadde bare grønnsaksbuljong, det er en fordel å bruke kjøttbuljong)

2 -3 ts paprikapulver

2 ts timian

1 1/2 ts karve

Ca. 1/2 ts cayanepepper Kan reduseres eller sløyfes om du ikke er glad i sterk smak

Ca. 1 ts salt

Ca. 1/2 ts pepper

Skyll linsene, og sett de på kok med 1/2 ts salt og vann slik at det dekker linsene, de skal koke 20-30 minutter.

Rens og del løk, paprika og selleri og del alt i biter, ha de i steikepannen og surr alt  godt, steik så kjøttdeigen.

Når det er ferdig steikt har man alt det steikte sammen med linsene, og så har man på de knuste tomater, vann, buljong og krydder. La det hele få stå å koke sammen en stund. Smak til om suppen har passe smak, trenger den mer krydder eller salt har man litt mer i. Jeg er ikke glad i supper som er alt for mye væske i, men ønsker du det, har du i mer vann eller knuste tomater. 

En knallgod enkel suppe. 

 
Jeg glemte å ta bilde på tallerken, så da er den ekstra tykk når den var kald:-)



 

 

16 kommentarer

frodith

26.10.2015 kl.20:51

Kjempedeilig det der <3 Mmm. Gulasj <3

morsmiddag

26.10.2015 kl.20:53

frodith: Ja virkelig godt, har ikke prøvd grønne linser før så det var litt gøy, ikke med kjøttdeig heller.

~Lin

26.10.2015 kl.20:53

Håper du har en super kveld min venn :)

morsmiddag

26.10.2015 kl.20:57

~Lin: Takk det samme til deg. Klem

spisogspar

26.10.2015 kl.21:53

Så deilig det så ut! Nam.)

margarites

26.10.2015 kl.22:05

Denne skal jeg prøve, ser god ut. Jeg har brukt røde og gule linser, men fargen og smaken er vel ikke så stor forskjell på?

morsmiddag

26.10.2015 kl.22:35

spisogspar: Jeg likte det godt i alle fall :-)

morsmiddag

26.10.2015 kl.22:35

margarites: Det tror jeg ikke det er, er ikke veldig bevandret i linseverden. De er litt større en de røde jeg har brukt.

annebe

26.10.2015 kl.23:36

Takk for oppskrift...høres ut som god høstmat :)) I morgen blir det koteletter her :)) God natt :))
Suppe er og blir godt? Jeg kan spise mye av det, og nå kjennes det ut som jeg trenger litt. Hodet er i en retning og kroppen en annen? Ikke fult så kjekt. Så litt slik suppe nå hadde vært medisin for en sår hals::)

morsmiddag

27.10.2015 kl.11:23

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det høres ut som du trenger deg en liten pause i hverdagen kjære deg, husk å ta vare på deg selv. Klem

morsmiddag

27.10.2015 kl.11:25

annebe: Høres slettes ikke verst ut det heller, jeg spiser lite svinekjøtt. Ha en nydelig dag kjære deg

Min matgale verden

27.10.2015 kl.12:08

Godt!! Det må jeg huske på å lage en dag :)

morsmiddag

28.10.2015 kl.11:36

Min matgale verden: Det mettet nesten i mange dager :-)
Jeg ble liggende pal?. Nå har feberen begynt å slippe taket. For meg å ligge i tre dager, det er ikke vanlig? Kjennes ut som jeg har løpt maratonn, og det har jeg ikke.. Slitt ut senga.. Det har jeg.

morsmiddag

29.10.2015 kl.16:03

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Uff så kjedelig og dumt. En god, god bedringsklem

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

53, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randi_stole@yahoo.no. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits