Aioli med chili

Dette er en enkle og veldig god dressing om man liker litt avspark i smaken :-). Den er også svært enkel å lage og passer til både kjøtt, fisk, fugl og sjømat. 

1 pakke ekte majones 

1/2 kina hvitløk eller to fedd hvitløk

1 chili

Litt cayanepepper

litt salt

1 båt med presset lime- eller sitronsaft

Ha majonesen i en skål, finhakke eller bruk hvitløkpresse på hvitløken og chilien og ha det sammen med majonesen, og bland godt sammen. Ha i presset Lime/sitronsaft og smak så til med salt og krydder.

Dressingen blir bedre om den fr stå en stund å utvikle smaken.  

Man kan selvsakt lage majones fra grunnen av:

4 eggeplommer

1 ss vineddik eller sitron/lime

1 strøken ts sennep

ca. 1/2 ts salt

1 knivspiss pepper

ca. 2 dl rapsolje eventuelt en god olivenolje

Bruker du stavmikser er det svært enkelt, da tar man alt utenom oljen opp i en høy smal bolle, og blander alt godt sammen. Så heller man litt og litt olje i og lar stavmikseren gå mellom hver gang man har olje i. 

Bruker men en miksmaster bør man være mer forsiktig med å ha for mye olje i mellom hver pisking, spesielt til å begynne med. Siden størrelsen på eggeplommene varierer bør man se litt på konsistensen når det er nok olje i. Er eggene store kan man bruke mer olje osv.   



Det smakte helt fantastisk til kyllingsalat 

6 kommentarer

margarites

21.10.2015 kl.17:30

Ser godt ut! Jeg har aldri prøvd meg på egen majones, det er liksom så enkelt å bare ta med en pakke fra butikken. Hvordan holdbarhet får aiolien? Som majonesen (om den er kjøpt), eller kortere siden det blandes andre ting i?

morsmiddag

21.10.2015 kl.19:02

margarites: Holder du dressingen i kjøleskap og du bruker kjøpt majones så vare den lenge. Når man lager majonesen selv holder den omtrent en uke i kjøleskap, det er siden den ikke inneholder konserveringsmiddel. Men saken er den at den forsvinner fortere en svinn , for den er så god :-)

annebe

21.10.2015 kl.23:10

Hørtes godt ut....litt redd for å bruke chili..liker sterkt...men ikke FOR sterkt..hehe :)...men har lyst til å bruke det mer ..gir god smak :)) God natt og fin morgendag <3

lykkebobla

22.10.2015 kl.04:46

Aioli er kjempegodt :)

nabokjerringa

23.10.2015 kl.00:35

Her brukes majones (også) i eggesalat, og da forsvinner den (majonesen, altså) ENDA fortere enn svint...!

morsmiddag

23.10.2015 kl.07:19

nabokjerringa: Ja sant det er godt, jeg elsker majones om den er hjemmelaget eller kjøpt, men den MÅ være ekte og ikke lett majones Usj

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

53, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randi_stole@yahoo.no. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits