Bacon kake med selleriDenne fant jeg på you tube (trykk på linken så får du se http://bacon-tart.littlethings.com/potato-bacon-cheddar-tart/?utm_source=LM) og tenkte at den måtte prøves, selv om det tok vanvittig lang tid i ovnen. Han som lager bacon kaken er bare så herlig å se på at jeg kunne spist han å ;-)


I videoen er oppskriften med poteter, jeg tenke å forsøke hvordan denne retten  ble med sellerirot. Jeg må innrømme at når det var gått en og en halv time og den enda ikke var ferdig, begynte å spise likevel. Det må nå være mye bedre å bruke rester av poteter/grønnsaler eller koke poteter/grønnsaker på forhånd slik at det ikke tar hele dagen før det blir ferdig. Wel, wel.

 Til to personer:

400 g bacon eller mer, det kommer ant på hvor stor form man bruker.

3-4 poteter eller 1/2 stor sellerirot

Raspet ost (jeg brukte geitost) 

Litt salt (ikke bruk for mye salt om osten også er salt, da kan det bli i overkant salt)

pepper

Eventuelt litt smør/kokosfet

Bruk en dyp steikepanne eller en dyp ildfast form, dekk den med bakepair (bruk till fett for å få papiret til å ligge i ro i formen)

Legg bacon skivene tett i tett rundt hele formen (se gjerne på videoen, der viser han veldig greit hvordan man gjør det).

Skjær opp poteter/grønnsaker i så tynne skiver som du klarer, og legg de opp på bacon i formen, bygg grønnsakene litt inn mot midten og ha raspet ost, pepper og salt mellom alle lagene. 

Brett så bacon skivene over potetene/grønnsakene og til slutt legge man et like lokk opp på slik at det hele holder sammen. 

Steik på nederste rille i 2- 2 1/2 time. PÅ videoen hadde de kaken over på et fat, det gjorde ikke jeg siden den måtte steike videre etter jeg hadde døyvet den verste sulten ;-)

For å være dønn ærlig, så syntes jeg at selleriroten ble litt dominerende i smaken, derfor vil jeg gjerne bruke andre grønnsaker i tillegg neste gang jeg lager den.

 

5 kommentarer

Lisbeth Pedersen

30.07.2015 kl.11:18

Hørtes godt og spennende ut :-) men ser ut til å ta litt tid ja :-)

morsmiddag

30.07.2015 kl.12:13

Lisbeth Pedersen: Vanligvis så er jeg ganske tålmodig når det gjelder matlaging, men denne tok irriterende lang tid he he. Neste gang skal poteter/grønnsaker kokes på forhånd ;-

deveny

30.07.2015 kl.13:04

Gøy å prøve nye ting :-)

morsmiddag

30.07.2015 kl.13:15

deveny: Ja vist er det det, han på videoen kan jo inspirere en stein ;-)
Det ser godt ut, og ja kan tenke meg at selleri rot ble litt mektig.. Gøy å prøve noe nytt.. Så enkelt er det nå bare.:)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits