I går hadde jeg mine døtre med kjærester, og noen venner på raspeballer. Siden jeg ikke hadde noe til dessert eller kaffen, men hadde noen appelsiner som var på tide å bruke, ble det appelsinfromasj. Det er ikke lurt å bare bruke appelsiner i fromasjen da den gjerne blir litt tamt i smak, derfor hadde jeg også i lime. En annen ting som ble litt merkelig var at det jeg trodde var soyakremfløte i grunnen var vaniljesaus. Jeg må vist kjøpe meg en snor så jeg kan ha brillene rundt halsen hele tiden, for jeg ser åpenbart ikke godt nok uten hi hi. Men det var ingen krise, det ble bare en liten vri.
Denne porsjonen er sikkert nok til omtrent 6 personer for det ble rikelig
3 vanlig store egg eller 4 små
1 1/2 dl sukker eller tilsvarende med det søtningstoffet du måtte ønske å bruke
2 dl ferdig vaniljesaus eller 2 dl kremfløte som piskes
Saft og kjøtt av to appelsiner
Saften av 1 lime
8 plater gelatin
Pisk egge og sukker med maskin til det blir en luftig eggedosis, bruker du fløte må denne også piskes
Press saften ut av appelsinene og rens appelsinkjøttet fra skallet og finhakk appelsinkjøttet. Legg gelatinplatene 5 minutter i bløt, hell av vannet og smelt platene på svak varme.
Bland vaniljekrem og eggedosis sammen og ha i all væsken og appelsinkjøttet . Hell den smeltete gelatinen i en tynn stråle i massen og rør veldig godt slik at det ikke blir klumper av gelatinen.
Jeg hadde litt ekstra appelsin som jeg finhakket og la i bunnen på formen, men det behøver man ikke gjøre. Hell fromasjen i en form, og la den få stivne i kjøleskap i et par timer.
Hell fromasjen på et fat og pynt med det du har. Man kan også bare ha den i en skål om man ønsker det.
Sikkert frisk og god. Jeg er ikke noe flink med desserter 🙂
Mariann Sæther Tokle: Vi har alle våres ting vi ikke helt får dreien på. Fromasj er forholdsvis lett å få til i grunnen. Det som kan være litt vanskelig er å ikke få for mye klumper av gelantinen.
Den så iallefall kjempegod ut ..nam :)) God helg videre til deg :))
annebe: Tusen takk. Jeg får si som min litt kresne datter sa “overraskende godt” 😉 od helg til deg også Anne
Den så utrolig god og frisk ut:) Jeg elsker fromasj, min favoritt er sitron fromasj:)
JuliaSofie: Helt enig med deg, sitron er favoritten, frisk og fin.
Så kjempedeilig ut 🙂 Og hørtes morsomt ut med den lille vrien da 😀 Jeg har ALLTID briller på hodet, OPPÅ. Lett tilgjengelig 😀
frodith: Har jeg brillene på hode så finner jeg de ikke igjen he he. Hadde vi ikke gjort vrier/fusket i kokkefaget hadde det aldri kommet nye retter til 😉
Mye godt som blir servert hjemme hos deg. Så kjekt å få alt sammen til. Om det blir en vri gjør jo ikke det noe.. Jeg klarer aldri å lage noe uten en eller annen vri..
Laget hjemmelaget lasagne i går? Som venninna til datteren min sa.. Så sterk Lasagen har aldri jeg smakt før, men de spiste opp nesten alt sammen?:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ler det er bra det er flere en meg som ikke kan lage noe rett frem og etter en oppskrift 🙂 Veldig gøy det :-)))
Helt rett det du.. Lage noe etter en oppskrift? Nope. Til og med Adams matkasse roter jo jeg med? Ikke si noe ?.:)
den såg veldig god ut:)
Ha en riktig fin kveld <3
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det har jeg ikke forsøkt, liker du å bruke Adams matkasse?
Anette: Tusen takk, du får forsøke deg på den en dag 🙂
Den så jo veldig flott ut 🙂 Appelsinfromasj er jo veldig godt. Forresten har jeg nå testet kokosblomstsukkeret i diverse ting og jeg er superfornøyd, det kommer jeg absolutt til å fortsette å bruke.
lykkebobla: Ja ikke sant det smakte bra og oppførte seg som vanlig sukker :-)))
Det er vel mer at vi sjelden har dessert 🙂 riskrem julaften eller moltekrem 🙂
Mariann Sæther Tokle: Ikke hverdagskost her heller, blir litt i rykk og napp 🙂
Ser super godt ut 🙂 Hadde satt kjempe stor pris på om du tok en titt innom min blogg også! Håper du får en kjempe fin dag videre 🙂
Tanja Höglund Pettersen: Takk 🙂