Red curry suppe med scampi og torsk

 

Døtrene mine har vært å laget middag til meg en dag hver, og det er bare så utrolig deilig å slippe å lage maten selv.

Her er dagens kokk, Miriam J


Dere må bare legge merke til lyset bak henne, ja det er sol!!!!!!! 
Emoji

Til to personer:

1 normal stor kinahvitløk eller 1fedd

2 sjalottløk eller 1 liten løk

1 bit ingefær

Scampi

1-2 ss smør eller kokossmør

4 dl vann

1 ss maizena

 1 god ss med red curry

1 fiskebuljongterning

Pepper

1 torskefilet

Litt oppskåret vårløk til pynt.

Datteren min liker ikke smaken av cocosmelk så godt derfor hadde ikke hun det i, men jeg tror den hadde fått en rundere smak med cocosmelk.

 

Fremgangsmåte:

Rens og findel løk og ingefær og ha de i en varm panne med smør og surr de godt. Bruker du ferdigkokte scampi er saken grei og da venter du med å ha de i pannen til suppen begynner å bli ferdig. Men om man bruker rå scampi med skall, må man ha disse gradvis i pannen og steike de. Legg de så til avkjøling og ta av skallet og skjær de opp i ryggen å ta ut det sorte som eventuelt er der.

Ta pannen av platen og hell i vann, maizena, buljong og red curry og rør godt før pannen settes på platen igjen for oppkoking.

 

Når suppen har kokt opp har man i oppdelt torskestykker og smaker suppen til. Ha i rekene og ha på finhakket vårløk.





8 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

18.04.2015 kl.21:37

Heldig du :) ja kokosmelk eller en skvett fløte :)

morsmiddag

18.04.2015 kl.21:48

Mariann Sæther Tokle: Enig, det runder så fint smaken :-)

annebe

18.04.2015 kl.22:01

Så hyggelig med litt hjelp til matlagingen...søt kokk også :)) Suppa både så og hørtes god ut ...

Deilig med sol <3

morsmiddag

18.04.2015 kl.22:04

annebe: Ja kokken er helt nydelig både innvendig og utvendig ;-) Og flink er hun også. Og sol er bare helt toppen av lykke

Siv Svanem

19.04.2015 kl.09:56

Dete så veldig godt ut. Nydelig jente også.

morsmiddag

19.04.2015 kl.12:30

Siv Svanem: Maten smakte fortreffelig og jenten min er nydelig både innvendig og utvendig :-)

frodith

19.04.2015 kl.15:41

Så deilig, mor har altså fått middag selv servert :-) Det både så og hørtes godt ut :-) Jeg skal ansette en kokk jeg :-D Blid og søt jente du har :-)

morsmiddag

19.04.2015 kl.20:35

frodith: Ja jeg er virkelig heldig. Og jeg anbefaler virkelig både å ansete både kokk og hushjelp ;-)

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

52, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randi_stole@yahoo.no. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits