Last Updated:

Kake til min mamma

Categories Søte gleder

I går hadde min mamma bursdag og da var det naturlig å smelle i hop en kake.

Kakebunn:

4 egg

100 g sukker

100 g glutenfritt mel eller hvetemel om man kan bruke det

1 ts bakepulver

 

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smør en kakeform (22-24 cm rund form), sett steikeovnen på 200 grader. Sikt melet og bakepulveret i eggedosisen og vend forsiktig inn slik at luften ikke går ut av eggedosisen. Hell røren i formen og sett den på nederste rille i ovnen. Steik den i 20-25 min, begynner den å se brent ut opp på toppen, tar du bare på litt bake- eller matpapir over formen. Ikke åpne ovnen for tidlig da kan den falle sammen. Stikk i kaken med en pinn eller liknende. Henger det deig igjen på pinnen må den steike litt til. Når den er ferdig er det lurt at den får kjølne i formen, da forblir den saftig.

Når kaken er helt avkjølt, deles den i to eller tre.

Fyll:

Ha syltetøy på alle delene, jeg brukte rørte villbringebær

Banan oppdelt

Blåbær

1-2 beger pisket krem med vanilje til hele kaken. Jeg brukte kun en pakke med havrefløte siden jeg ikke hadde mer, men det hadde nok gjort seg med litt til. Tåler man melk så pisker man vanlig kremfløte. Fordel kremen både i og opp på kaken.

Legg den andre delen av kakebunnen opp på kremen og fyll krem opp på den igjen.

På toppen av kaken hadde jeg

Krem

Oppdelte jordbær

Bringebær

Blåbær

Physalis

PS, advarsel!!  Kanen har en tendens til å forsvinne på et blunk 😉

22 kommentarer

22 thoughts on “Kake til min mamma

  1. Å herre min!! Er det mulig å sende noen kaker over nettet? Eller kan du bare komme rett inn i blogg-leiligheten min med en?? Den så helt himmelsk ut <3 Jeg får SÅÅÅ lyst på noe godt nå 🙂 Helst den kaken der 😀

  2. annebe: Takk 🙂 Ja det er klart det er koselig å lage noe godt til de man er glad i, og kjekt å ta vare på de så lenge man er heldig å ha de.

  3. Nam, ser kjempegod ut! Og så er det så godt med friske bær. Jeg har nettopp vært og fått ostekake med friske bær hos min datter, den hadde også en sånn “mystisk” smak….mersmak heter det vist… Og jammen krympet den veldig fort 🙂

  4. Grete: Merkelig den mersmaken du he he. Men veldig koselig når den blir oppspist, da vet man den er god. Ostekake er jo bare helt digg, men datteren min kan ikke spise melkeprodukt, så da ble det slik 🙂

  5. Jeg er egentlig kvalm etter all god mat og snacks i påska, men den kaka der klarte å friste meg. Friske bær på kremkake er jo så godt 🙂 Her blir det eplekake med krem til kaffen i dag 🙂

  6. Åse Helen: Uff da det er ikke bra. Jeg har faktisk bare spist snop en dag i påsken og det var ikke store mengder heller (men for all del mer en nok 😉 ). Men så har jeg kost meg med god mat å drikke, det hører jo sammen når man har fri og har tid og ork til selskap 🙂 Eplekake med krem er da bare snadder 😉

  7. Tusen takk for hilsenen Randi!
    Og tusen takk for en fantastisk blogg! Den er inspirerende og gir lyst til å lage mer av den gode hjemmelagde maten, og med hensyn til allergier.
    Lurer jeg på hva jeg skal ha til middag, finner jeg alltid noe godt på bloggen din 🙂
    Og denne kaken må jeg prøve , den ser utrolig god ut, og jeg hørte fra min kjære storesøster at den smakte deilig! Gleder meg! 😀
    Takk Randi, du gir inspirasjon og matglede! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *