Sjokoladekake med bringebærkrem

Categories Søte gleder

Dette er samme sjokoladekaken som jeg laget for litt siden, det som jeg har forandret på er at jeg har i en ss. cocosa og ½ ss fiber. Husk at dette gjør at kaken blir litt mer saftig. Jeg så på kakekrigen at en av deltakerne hadde bringebær i sjokoladekaken og dette kunne jeg ikke la være uprøvd. Det er utrolig godt, men veldig søtt.

Sjokoladekakebunn:

2 egg

2 1/2 dl sukker

4 1/2 dl mel (jeg brukte Toro sitt lyse mel siden jeg må ha den glutenfri)

1 1/2 -2 ss kakao

1 ts ekte vaniljepulver som kjøpes i helsekost (eller to ts vanlig vaniljepulver)

1 dl vann

3 ts bakepulver

150 smør smeltet

1 ss cocosa (kokosfett

½ ss fiberhusk

Pisk egg og sukker til det blir hvitt, ha så i vekselvis det tørre og det våte. Ha røren i en smurt form og sett den på nederste rille i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

 

Fyll:

Jeg begynte å måle smør, melis og syltetøy, men jeg måtte ha litt mer av alt hele tiden derfor blir dette enda en ca. oppskrift.

Ca. 400 g smør

Ca. 1 pakke melis

Ca. 2 s dl bringebærsyltetøy

Det kan være en fordel å bruke smør som har vært fremme en stund.

Ha smør og melis i en mikser og la det gå til det blir hvitt, ha i syltetøyet og la mikseren gå til alt er godt blandet.

Del kaken i tre og fyll kaken, pynt med det du måtte ønske

 

 

 

 



6 kommentarer

6 thoughts on “Sjokoladekake med bringebærkrem

  1. Den ser kjempegod ut 🙂 Jeg har ikke kake her i dag, men kanskje fortjener jeg en bitteliten sjokoladebit, selv om jeg skal til tannlegen i morgen? 😀

  2. Min matgale verden: Det er helt sant, men jeg har så godt bringebærsyltetøy som jeg fikk av min snille gode nabo, og frosne bringebær hadde jeg ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *