Sjokoladekake

Categories Søte gleder

Min skjønne datter Miriam kom hjem og ville bake med litt støtte fra sin mamma, og slik ble resultatet 🙂

Kaken:

2 egg

2 1/2 dl sukker

4 1/2 dl mel (jeg brukte Toro sitt lyse mel siden jeg må ha den glutenfri)

1 1/2 -2 ss kakao

1 ts ekte vaniljepulver som kjøpes i helsekost (eller to ts vanlig vaniljepulver)

1 dl vann

3 ts bakepulver

150 smør smeltet

Pisk egg og sukker til det blir hvitt, ha så i vekselvis det tørre og det våte. Ha røren i en smurt form og sett den på nederste rille i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Avkjøl på rist.

Glasur:

50 g smør

1 ss kakao

Melis til den blir passe tykk (ca. 3 dl)

1 ts ekte vanilje

Smelt smøret, ha i kakao og vanilje og ha i ca. 3 dl melis (eller til den blir tykk)

Den blir gjerne litt klumpete med en gang, men da skrur du opp platen og rører godt i den (ikke gå fra den).

 

Avkjøl den før du har den på kaken, det er lurt å røre i den med jevne mellomrom. Hell den midt på kaken og bruk en bøyelig kniv eller en flat steikespade til å dra glasuren utover.

 

 

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Sjokoladekake

  1. Så delikat og nydelig ut ..til å spise opp..hehe .. 🙂 Bakte sjokoladekake forrige helg og det er kjempegodt 🙂
    Fortsatt fin helg til deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *