Min skjønne datter Miriam kom hjem og ville bake med litt støtte fra sin mamma, og slik ble resultatet 🙂
Kaken:
2 egg
2 1/2 dl sukker
4 1/2 dl mel (jeg brukte Toro sitt lyse mel siden jeg må ha den glutenfri)
1 1/2 -2 ss kakao
1 ts ekte vaniljepulver som kjøpes i helsekost (eller to ts vanlig vaniljepulver)
1 dl vann
3 ts bakepulver
150 smør smeltet
Pisk egg og sukker til det blir hvitt, ha så i vekselvis det tørre og det våte. Ha røren i en smurt form og sett den på nederste rille i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl på rist.
Glasur:
50 g smør
1 ss kakao
Melis til den blir passe tykk (ca. 3 dl)
1 ts ekte vanilje
Smelt smøret, ha i kakao og vanilje og ha i ca. 3 dl melis (eller til den blir tykk)
Den blir gjerne litt klumpete med en gang, men da skrur du opp platen og rører godt i den (ikke gå fra den).
Avkjøl den før du har den på kaken, det er lurt å røre i den med jevne mellomrom. Hell den midt på kaken og bruk en bøyelig kniv eller en flat steikespade til å dra glasuren utover.
Så delikat og nydelig ut ..til å spise opp..hehe .. 🙂 Bakte sjokoladekake forrige helg og det er kjempegodt 🙂
Fortsatt fin helg til deg 🙂
annebe: Takk jeg tror du slår meg når det gjelder kakepymting 😉