Last Updated:

Kokt torsk med smørdampet gulerot og squash

Categories Fiskeretter

I dag ble det kokt torsk med smørdampet squash og gulerot.

Siden jeg likevel bruker smør på fisken, kunne jeg like godt ha grønnsakene i smøret, dette gir grønnsakene  en nydelig god smak.
Fisken trekkes i kokende vann med mye salt i,  dvs.2-3 ss pr. liter vann. Hvorfor bruker man så mye salt? Dette er for fisken er så kort tid i det salte vannet, at skal det ha en betydning må vannet være så salt. Ikke ta i saltet før vanne koke, da blir ikke pannen ødelagt av saltet.
Fisken skal ikke koke, bare trekke. Den er ferdig på rundt 10 minutter alt etter hvor store fiskestykkene er.
En tommelfingerregel er at løsner fisken fra beina er den kokt, er den beinfri er det når skinne løsner fra fisken.
Smør damping av grønnsaker:
Det eneste man bør tenke på når man skal smørdampe grønnsaker, er å skjære grønnsakene man vil bruke i forholdsvis tynne biter/skiver og at man har de grønnsakene som trenger lengst tid for  bli mør legges ført i pannen.
Gulerøtter tar feks. mye lenger tid for å få tyggemotstand en squash, forsøk deg frem.Grønnsakene skal ligge og kose seg i smøret på forholdsvis svak varme(jeg bruker kun ekte smør aldri noe form for margarin).

Ser ikke dette utrolig godt ut? Det er iallefall ikke slik jeg fikk fisken da jeg var liten 🙂

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *