hits

Harira er en marokkansk suppe( Meat free monday)

 

Tradisjonelt brukes man å lage denne suppen med lammekjøtt eller andre typer kjøtt , og det ville nok gitt

en enda bedre smak.Om jeg ikke har missforstått noe er denne suppen vanlig i sammenheng med ramadan.

I dag er  det mandag og denne retten er en smakfull, og ikke minst kraftig suppe som den er med både linse, aubergine,  kikkerter og pasta i, og derfor passer den PERFEKT til meat free monday.

Denne oppskriften er så stor at den tar aldri slutt hehe.  først spiste min datter Miriam. men da det var evig mye igjen av den inviterte jeg to naboer på suppe. Men det var fortsatt mat mye igjen da Helen en  venninne av min  datter også kom innom. Og som om dette ikke skulle holde, så spiste jeg suppen til middag i dag også, og enda har jeg mer igjen he he he. Overflodsuppe bør man gjerne kalle denne? Men en så god, mettende og sunn suppe så er det jo bare et pluss. Den kan jo fryses i porsjoner til en annen dag.
Miriam likte suppen, ikke verst :-)

 

 

 

Ingredienser du trenger:

 1 løk

4 fedd hvitløk eller 1 kinahvitløk

2-3 cm fersk ingefær

½-1 rød chili

aubergine

½ rød paprika

80-100 g grønnkål

1 dl splittede røde linser

1 pakke kikkerter

2 bokser knuste tomater

100 g fullkornspasta/spagetti  (husk å bruk glutenfri om du ikke tåler gluten)(kan sløyfes)

1 ½ l vann (kan være nødvendig med litt mer)

Ca. 3 ss buljong eller tilsvarende i terninger som jeg vil tro er rundt 4.5 stykker.

2 ts paprikapulver

2 ts spisskummen

1 ts kanel

Salt og pepper etter smak

 

·        Skrell og rens løk og ingefær, og surr det godt i en gryte med smør eller olje

·        Rens og del aubergine og paprikaen i biter, og la også disse få steike før man heller på mesteparten av vannet.

·        Når vannet koker har man i de røde linsene og biter med pasta/spagetti.

·        Ha i alle krydderne og la alt få koke til liner og pasta er kokt.

·        Ha i de knuste tomatene, finhakket grønnkål og kikkertene og la alt få koke godt sammen.Ta eventuelt i mer vann. 

 

·        Smak til med salt og pepper og eventuelt mer krydder, er suppen for tykk har man i resten av vannet.

    
Dette var lørdag                                                                      Og i dag :-)
GrønnkålGrønnkål ser slik ut (Hentet fra frukt.no næringsinnhold osv.)

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Oldemorbloggen

19.01.2015 kl.23:48

Suppa såg god ut, og dotter Miriam var nydeleg, men 4 fedd? Det er vel kvitlauk går eg ut i frå. Grønnkål er det det same som vanleg kålhovud?

morsmiddag

20.01.2015 kl.06:26

Oldemorbloggen: Tusen takk ja Miriam er nydelig både innvendig og utvendig :-) Grønnkål er faktisk ikke vanlig kål, men en mer "fluffy" kål. skal finne bilde og lime inn, den er svært næringsrik.

Iren

29.12.2017 kl.22:48

Hei, sikkert veldig god oppskrift og det stemmer at harira kokes på kjøtt eller gjerne margben, men den inneholder hverken hvitløk, aubergine eller grønnkål. Det er tomater,1 løk litt selleri, en liten bunt bladpersille og koriander som moses med stavmikser. Tilsett vann, bløtlagte kikerter(om du bruker fra boks tilsettes det på slutten) og bløtlagte linser, paprikakrydder, litt malt ingefær,gurkemeie(evt safran), salt og pepper. Litt Kanel om du ønsker og evt kjøtt i terninger.svigermor bruker også en finraspa gulrot i.kokes en times tid til kikertene er møre. Så lages en jevning av vann og mel som helles gjennom sil mens du rører for å unngå klumper(bruker ta den av plata). Gis et oppkok og tilsettes litt spagetti i småbiter eller litt kokt ris og litt tomatpure. Kokes i ca 10min under omrøring og voila.

Ikke ment som kritikk altså, men synes det ble feil å kalle suppa di harira

morsmiddag

01.01.2018 kl.22:58

Iren: Hei Iren, en av de tingene jeg har lært igjennom livet er at det er mange måter å lage samme maten på. I går var jeg på nyttselskap og fikk bacalao, og jeg tenkte dette er da ikke bacalao, men jo det var en lokal variant. :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen