Steikt steinbit

Categories Fiskeretter


Utenom at steinbit er “steingodt”  kan du lese næringsinnholdet på den og det er enda en god grunn til å spise mer av denne nydelige fisken. Du finner den i frysedisken i de fleste butikkene.

Næringsinnhold

Sjømat inneholder nesten alle de sentrale næringsstoffene som kroppen trenger. Steinbit er spesielt rik på:

·         Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.

·         Vitamin D, som er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og dermed bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.

·         Vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel.

·         Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Fra godfisk

 

Beregn 150-200 g steinbitfilet per person

Jeg hadde en god og varm steikepanne med smør og la fisken på pannen og når den nærmer seg ferdig steikt strødde jeg litt godt med salt på (ha gjerne pepper også om du ønsker det).

Fiskefilene var i forholdsvis små stykker, slik at de var ferdig steikt på få minutter.

 

Jeg hadde kokte mandelpoteter, brokkoli ,  steikte cherrytomater og steikesmør på. 

2 kommentarer

2 thoughts on “Steikt steinbit

  1. Hadde Steinbitt her om dagen…veldig god, men jeg kokte (trakk) den bare..sikkert enda mer smakfullt når man steker den slik du gjorde her 🙂
    Ha en koselig kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *