Grove fiskeburgere med selleripomfri, salat og guacomole

Categories Fiskeretter

 

Nytt år og nye muligheter!

2 fiskeburgere 80 % torsk og hyse

Disse hadde jeg i steikeovnen til de var varm.

Sellerirot pomfri

 

Vær nysgjerrig å forsøk, det er knallgodt og sunnere en vanlig pomfri!

 

Beregn ca. 200 g sellerirot pr. person

Olje

Salt

Skjær sellerien i forholdsvis tynne skiver, skjær av skallet og skyll de godt.

Del deretter skivene opp i staver å ha de i en ildfast form/steikebrett og hell på litt olje. Sett formen langt oppe i ovnen i forvarmet ovn (gjerne varmluft)på rundt 220 grader i 20-30 minutter.

Pass på pommes frites slik at den ikke blir brent.

Ha på salt rett før serveres.

 

Jeg laget salat av :

Hjertesalat

Ruccula

Rødlollorosso

Cherrytomater

Agurk

Og en helt magisk god olivenolje jeg har fått av en venninne.

 

Guacamole

 En enkle måte å lage  Guacamole på.

1 moden avocado

2 fedd hvitløk eller en halv kinahvitløk

1 ss majones

1 ss rømme (Det er ikke vanlig å bruke, så det kan kuttes ut om man ikke tåler melkeprodukter, erstatt med litt mer lime )

Ca.1 båt lime

1krm chilipepper

1 krm pepper

½ ts salt

Del avokadoen i to, og ta ut steinen. Ha kjøttet i en skål og ha i krydder, majones, rømme, hvitløk og lime. Bruk stavmikser eller en gaffel, og mos det hele godt sammen.

For at guacamolen skal holde seg lengst mulig fin, kan det være lurt å ha steinen i skålen man oppbevare den i.

 

Du kan også Hakkebiff med sellerpomfri

8 kommentarer

8 thoughts on “Grove fiskeburgere med selleripomfri, salat og guacomole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *