Røykt blåkveite anbefales på det varmeste

 Røykt blåkveite med sellerisaus.

I dag har jeg hatt den beste middagen på lang tid, nemlig røykt blåkveite fra Hjønnevåg. Den var bare helt fantastisk god, har du aldri smakt røykt blåkveite så utfordrer jeg deg til å prøve.

Jeg kjøpte vakuumpakket røykt blåkveite på Rema 1000.

Siden det er ganske mye bein i fisken (som var svært lett å fjerne) måtte jeg ha 375 gram fisk bare til meg. Er man storspiser bør man nok ha 500 gram fisk per person.

Kok opp rikelig med vann, når det koker har man i 1 ss salt.

Ha fisken i pannen og la den trekke i 10-15 minutter, eller til fisken slipper fra beinet.

Sellerisaus

Nok til 2 personer

Det er genialt å lage saus med selleri, den har en fanatisk god smak, blir fort kokt, og når man moser den jevner den sausen.

1 ½ dl vann

1 godt stykke selleri (ca. 100 g)

½ fiske buljongterning

 1 liten klatt smør

½ dl fløte

Pepper

Eventuelt salt (jeg brukte ikke salt, for jeg syntes den ble Salt nok)

Kok opp vann og ha i renset og delt selleri, smør og buljong,  la det koke til sellerien er mør. Ha i fløten og bruk stavmikser eller moser for å jevne sausen, smak så til med pepper og eventuelt salt.

Server gjerne med kokte poteter, brokkoli  og steikt bacon til. 








Matbloggtoppen

6 kommentarer

annebe

10.12.2014 kl.18:59

Jeg har ikke smakt det, så da får jeg sjekke om de har på Rema i Mjøndalen ..trodde det var sånt en måtte kjøpe av fiskebilen eller noe slikt...

Sellerisaus hørtes godt ut til fisk :) :)

morsmiddag

10.12.2014 kl.19:06

annebe: Jeg håper virkelig du får tak i, du kommer til å bli positivt overasket. Sellerisaus er en sikker vinner ;-)

Lisbeth Pedersen

10.12.2014 kl.19:15

Å dette er bare kjempegodt :-) lagde det mye før. Hm på tide å lage det igjen.

morsmiddag

10.12.2014 kl.19:17

Lisbeth Pedersen: det er jo merkelig hvordan man kan glemme slik mat, men jeg tenkte det samme som deg. men jeg tror at det må være siden det ikke er så lett å få tak i. Så løp å kjøp :-)

Åse Helen

10.12.2014 kl.22:36

Å det så kjempe godt ut :-) Nå må jeg på utkikk etter røkt blåkveite :-) Takk for oppskrift!

morsmiddag

10.12.2014 kl.22:45

Åse Helen: Det er en glede :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits