Kalkunfilet med "hot" salsasausBilde er tatt med nettbrette og det er jeg ikke flink nok å bruke, men man får en ide om hvordan det ser ut :-)

 

"Hot" salsasaus

1 rød eller grønn chili
2 kinahvitløk
Ca. 2 cm med ingefær
1 løkpakke med vårløk
1 stangselleri
1 gulerot
1 boks knuste tomater
1 desj med soyasaus (husk at vanlig soyasaus ikke er glutenfri)
1 hønsebuljongterning
Salt
Pepper
1-2 ts sukker

Skrell og findel alle grønnsakene og surr de i litt smør og ha deretter i knuste tomater og buljong. La det hele få koke seg mørt, og bruk gjerne stavmikseren å mose alt slik at det blir som en saus. Men dette er ikke et ?must?.
Smak til med soyasaus, sukker, salt og pepper.
Siden sausen er så smakfull så hadde jeg kun salt, pepper og olje på potetene. Potetene bør vaskes godt om man ikke skreller de. Del de i båter og ha de i en ildfast form og hell olje over og strø på med salt og pepper. 
Sett formen så høyt oppe i ovnen som mulig og bruk gjerne grillelement og varmluft om du har det i ovnen. Det kan være lurt å vende potetene av og til slik at de ikke blir brent, men likevell brun.

Matbloggtoppen

4 kommentarer

Min matgale verden

02.10.2014 kl.20:50

Mmmmm...hørtes godt ut nå på høsten :)

morsmiddag

02.10.2014 kl.21:00

Min matgale verden: Jo takk det er bra med noe som varmer nå som det begynner å bli kaldt :-)

Lisbeth Pedersen

02.10.2014 kl.23:06

Nam se så godt ut :-) Hvem sin/merke kalkun bruker du?

morsmiddag

02.10.2014 kl.23:44

Lisbeth Pedersen: Hm husker ikke for det er en stund siden jeg laget den. Men tror det var "stolte hane" eller hva det heter

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits