Glutenfri Rømmegrøt.



 

Jeg kan ikke huske sist jeg spiste rømmegrøt, derfor bestemte jeg meg for å lage i år. Det er bare himmelsk godt,

2 dl Toro glutenfri kakemiks eller det melet du foretrekker. Jeg har også forøkt med maizena (samme mengde), det fungerte fint det også.

 3 dl seterrømme

 6 dl H-melk

 2 ts sukker

 0,5 ts salt

Ha rømmen i en panne og varm på svak varme. Sikt i melet og

 la den småkoke litt, hvis du vil at grøten skal slippe smøret.

 Spe med lunken melk, og kok opp og smak til med salt og sukker.

Ha gjerne på sukker, kanel, rosiner og en klatt med smør. Her på Vestlandet er det vanlig å ha spekemat og saft til også.

Oppskriften fant jeg på cøliaki foreningen sin nettside  

Matbloggtoppen

2 kommentarer

Kristin Karlsen Stangnes

15.07.2017 kl.21:15

Vet det finnes melkefri rømme, men synes ikke den smaker noe særlig

morsmiddag

16.07.2017 kl.16:27

Kristin Karlsen Stangnes: Det er jeg helt enig med deg i, da er det nesten bedre å la være. Men man kan vel venne seg til alt

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits