Sosekjøtt av hjort

Categories Hjort

 

Sosekjøtt er gammel tradisjonsmat, og der man har tilgang til hjort og annet viltkjøtt

er det vanlig å bruke hjort i sosekjøttet.

Noe mer nydelig skal man leite lenge etter og det er ustyrtelig enkelt å lage. Mens ellers er oksekjøtt mest vanlig å bruke.

Sosekjøtt

Gulrot

Selleri

Løk

Vann

Buljong

Salt

Pepper

Maizena

sukkerkulør

Skyll kjøttet litt og tørk det før man har det i panne eller jerngryte og bruner det på høy temperatur.

Har man det i en jerngryte heller man vann på, bruner man det i panne har man kjøttet over i en gryte med vann

(da bør man koke ut pannen). Sett kjøttet på kok sammen med løk, sellerirot og gulerøtter.

Det må kokes i rundt 2-3 timer, eller til kjøttet er mørt.

Da hadde man maizena i en kopp og rørte den ut med litt vann og heller det over i kraften og gir de et oppkok.

Smak den til med salt og pepper, og ha litt sukkerkulør i for fargen sin del.

Personlig er jeg er vant å servere sosekjøtt med kokte poteter og gulerøtter.

Matbloggtoppen

#hjort #sosekjøtt  #oppskrift #middag #glutenfritt #melkefritt #hjort #hjortekjøtt #viltkjøtt #biff #hjortebiff #rødvinsaus #middag #glutenfritt #glutenfri #melkefri#melkefritt #festmiddag #middag #middagstips #Blogg #matblogg #bloggtoppen #godt #Sundt #Morsmiddag #Middagforhverdagogfest #middag #for #hverdag #fest #hjortejakt

6 kommentarer

6 thoughts on “Sosekjøtt av hjort

  1. Eg har nokre hjortesteiker liggjande i frysen, egnar dei seg som sosekjøt? Elles lagar eg hjortesteika slik. Smør den inn med seterrømme, blanda med salt, pepar og knuste einebær. Steiker i leirgryte, eller steikepose. Den sausen som blir her, er kjempegod, eg berre piskar den opp og brukar den som den er. Oppskrifta kjem frå ei gamal dame som hadde stor tilgang på hjort.

  2. Anonym: Det er klart du kan gjøre. Den måten å tilberede hjortesteik har jeg ikke hørt om, men det høres veldig spennende ut. Så den må jeg forsøke når jeg får tak i steik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *