Pomelo frukt

Jeg smakte Pomelo hos min venninne Solveig i helgen, har du hørt om denne frukten før?

Pomelo stammer fra Sørøst-Asia. Den er også kjent som balinesisk lime/appelsin, etter øya Bali.

I dag dyrkes pomelo i størst grad i USA og Kina. Pomelo vokser på pomelotrær som kan bli opp til 15 meter.

Fruktene kan bli opp til 20 ? 25 cm i diameter, veier 1-2 kg og har et grønngult, ganske tykt skall. Pomelo har et fruktkjøtt som er delt inn i lommer mellom kraftige hinner. Disse hinnene er seige og de anbefales ikke å spise. Fruktkjøttet har en noe tørrere konsistens enn grapefrukt og uten den beske nyansen i smak.

Pomelo finnes i hovedsak i to varianter, en med grønngult fruktkjøtt og en med rødlig.

Bruksområde

Pomelo kan spises naturell eller brukes i forskjellige typer fruktsalat. Den kan serveres til forrett eller spises som et lite mellommåltid. Pomelo har et tørt fruktkjøtt, men dette egner seg ikke til å presse juice med. Hvis skallet ikke er sprøytet kan det brukes til bakverk eller til produksjon av marmelade.

 Oppbevaring

 Pomelo har lang holdbarhetstid og oppbevares best ved 10-12 ºC, men trenger ikke å oppbevares i kjøleskap.

Pomelo skal ikke ha sprekker og bløte flekker. Skallet skal være blankt og fast. Små flekker har ingen betydning, og er som regel resultatet av vindstøt under vekstperioden.

Næringsinnhold

Pomeloen inneholder mineraler, C-vitamin og er svært kalorifattig

Funnet innfo på; http://no.wikipedia.org/wiki/Pomelo

Bildene har jeg tatt. 

 

 


Det blir ganske store biter når man sammenligner med et helt eple :-)

 





 



 

Matbloggtoppen

11 kommentarer

jenny

04.03.2014 kl.07:28

Pomelo er kjempegodt :D

Siv Svanem

04.03.2014 kl.08:45

Jeg har kjøpt den noen ganger i en innvandrerbutikk, Veldig god.

Amelia

04.03.2014 kl.12:25

I don't think I've ever seen that. Where is it from?

morsmiddag

04.03.2014 kl.13:16

Amelia: Pomelo originated from Southeast Asia

morsmiddag

04.03.2014 kl.13:17

Siv Svanem: Stilig, den er helt ny for meg, den var utrolig god. Jeg syntes den minnet litt om ananas, hva mener du?

morsmiddag

04.03.2014 kl.13:18

jenny: Ja det var den virkelig, men jeg må innrømme jeg var litt skeptisk he he

Mariann Sæther Tokle

04.03.2014 kl.17:19

Aldri sett den tror jeg, men hadde vært spennende å prøve den:)

morsmiddag

04.03.2014 kl.19:11

Mariann Sæther Tokle: Ja det er å anbefale, jeg vil tro du blir positivt overasket :-)

Kjernesunn mat

17.03.2014 kl.17:42

Smakte den frukten hos en venninne forje helg faktisk! hehe.. God i smak :)

morsmiddag

17.03.2014 kl.19:50

Kjernesunn mat: Ja den ser litt sur ut og så er den overraskende søt:-)

Lynn

07.01.2016 kl.12:14

Pomelo varierer veldig i smak størrelse og saftighet. De gode er saftige som bare det og de er slettes ikke tørre. Vanligvis er de litt tørre i begynnelsen av sesongen , så blir de gradvis bare bedre og bedre, saftigere og saftigere. Jeg har sett og spist pomeloer som er opptil 40 cm i diameter. variasjonen er stor og smaken varierer fra pomelo til pomelo. Men får du en av toppklasse så er du hektet for livet, De med svak rosa farge har et snev av en kryddersmak i seg ,og de er best. Unngå skallet, med mindre du liker bitter smak. Frukten er urindrivende og lakserende, den senker kolestrolet og blodsukkeret. Den brukes aktivt i asia til å senke blodsukker og det er allmenn kjent. Nydelig frukt til å gå ned i vekt med, og om man vil ha en snacks uten å bekymre seg for vekt er denne helt perfekt.

morsmiddag

11.01.2016 kl.23:22

Lynn: Hva du vet, jeg har bare smakt den gangen har faktisk ikke sett den igjen noe sted. Jeg må vist gå aktivt inn for å få tak i den. Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

53, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randi_stole@yahoo.no. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits