Elgbiff med Balsamico saus

Categories Kjøttretter

 

Balsamico saus

½ Løk

 En klatt smør

4ss Sukker

Ca.1 dl Balsamico eddik eller eventuelt rødvin

2 dl vann

Ca ½ dl fløte (Solveig brukte havrefløte og smør uten melk, slik at også de som ikke tåler melkeprodukt kunne spise sausen)

1/3 terning buljong

 Ca, ½ ss Maizena

 

Salt og pepper

Rens og finhakk løken og sur den i pannen sammen med smøret, og ha på væsken, sukkerert og buljongen. La det hele stå på platen å få koke inn minst 30 minutter(reduseres), dette gir en god smak. På slutten av koketiden Blander man ut maizenaen med litt vann og har det i sausen og lar den få et oppkok under omrøring.

Elgbiff

Elgbiffen la Solveig på kjøkkenpapir og hadde grovsalt på en stund før servering. Hun steikte biffen på en god og varm panne til de var brune. De var ferdig etter noen minutters steiking på hver side. Dette var forholdsvis små stykker, så har du store stykker må du gjerne beregne mer steiking.

Ha på nykvernet salt før servering, og ha gjerne asparges til.

Råsteikte poteter hadde vi grovt salt, pepper og olje på. Oppe i oven på 220 grader i rundt 20 minutter(men pass på så de ikke blir brent) 



 

 



 

 


Matbloggtoppen

 #glutenfri #melkefri #middag  # oppskrift   #viltkjøtt #elg #elgbiff # Balsamico

9 kommentarer

9 thoughts on “Elgbiff med Balsamico saus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *