Torsk i ovnen med grønnsaker og egg

Categories Fiskeretter

En super rett å lage av fiske- og grønnsaksrester.

400-500 g renset fisk (bruk gjerne rester av ferdig kokt fisk . Bruker en salt fisk bør man minske saltmengden i maten)

2 store gulrøtter

1 pakke vårløk eller en purreløk

1 liten brokkoli

300 g sellerirot (har man rester av poteter kan man også putte disse i)

6-8 egg (alt etter størrelse på eggene)

3 dl vann

1 ½ ts salt

½ ts pepper

1 ts dill

Rens og del alle grønnsakene i forholdsvis tynne skiver/biter. Det er en fordel å varmebehandle grønnsakene litt i en panne noen minutter, slik at de ikke blir hard etter at eggene er stivnet i retten. Skjær fisken i biter å ha den i en smurt ildfast form sammen med grønnsakene. Pisk egg, vann, salt og krydder, og pisk de lett sammen og hell det over grønnsakene og fisken. Set formen midt i ovnen som er forvarmet til 200 grader. Hvor lenge den må stå vil nok komme ant på mengden og hvilke form man har den i. Min var ferdig på 15 minutter, men jeg hadde en flat, vid form og jeg laget kun en porsjon.

 

Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

8 kommentarer

8 thoughts on “Torsk i ovnen med grønnsaker og egg

  1. Linda Marie Stuhaug: Torsk er min yndlings fisk. Problemet er bare at jeg er litt kresen på kvaliteten på den, siden jeg er oppvokst og vant med fersk torsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *