En super rett å lage av fiske- og grønnsaksrester.
400-500 g renset fisk (bruk gjerne rester av ferdig kokt fisk . Bruker en salt fisk bør man minske saltmengden i maten)
2 store gulrøtter
1 pakke vårløk eller en purreløk
1 liten brokkoli
300 g sellerirot (har man rester av poteter kan man også putte disse i)
6-8 egg (alt etter størrelse på eggene)
3 dl vann
1 ½ ts salt
½ ts pepper
1 ts dill
Rens og del alle grønnsakene i forholdsvis tynne skiver/biter. Det er en fordel å varmebehandle grønnsakene litt i en panne noen minutter, slik at de ikke blir hard etter at eggene er stivnet i retten. Skjær fisken i biter å ha den i en smurt ildfast form sammen med grønnsakene. Pisk egg, vann, salt og krydder, og pisk de lett sammen og hell det over grønnsakene og fisken. Set formen midt i ovnen som er forvarmet til 200 grader. Hvor lenge den må stå vil nok komme ant på mengden og hvilke form man har den i. Min var ferdig på 15 minutter, men jeg hadde en flat, vid form og jeg laget kun en porsjon.
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>
Ikkje dumt middagstips!
Her i familien må vi definitivt bli flinkare til å lage torsk til middag, det er jo knallgodt men blir litt vekkglemt 😉
Linda Marie Stuhaug: Torsk er min yndlings fisk. Problemet er bare at jeg er litt kresen på kvaliteten på den, siden jeg er oppvokst og vant med fersk torsk.
bra tips! Kjæresten min elsker torsk så dette må vel prøves =)
livelifeloppa: Takk 🙂
Naam Når jeg lager fisk hjemme, er torsk er min ynglings fisk, kjempegodt. Om jeg skal ut å spise, da blir det som regel Enhjørningen 🙂
Lisbeth Pedersen: Forstår vi har lik smak:-) Enhjørningen er bare veldig bra restaurant, synd jeg går for sjeldent ut i Bergen.
Oi, dette så kjempegodt ut 🙂
Takk 🙂