Fløtegratinert hyse

Categories Fiskeretter


Alt går i perioder og jeg har vist kommet inn i den gratinerte perioden :-).

Til 4 personer

10 poteter

Ca. 500 g hysefilet

½ kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk

Ca. 5 dl fløte (den skal nesten dekke potetene)

Ca. 1 ts salt

 Pepper

1-2 dl raspet ost

Reker om man har og ønsker det eller man kan for eksempel erstatte med blåskjell (jeg brukte reker i lake)

Ha fløten i en skål og ha i renset og finpresset hvitløk, salt og pepper i. Smak om det er nok salt, det skal være nokså salt siden både potetene og fisken trenger en del salt.

Rens og del potetene opp i skiver og legg de fint i en ildfast form, og hell fløten over. Er det for lite fløte har du bare på mer slik at det nesten dekker potetene og fisken, dette vil variere etter hvilke form man bruker. Men ha heller på for mye en for lite fløte. Jeg kokte (trakk for orden skyld) hysen før jeg hadde den i sammen med potetene, men dette er ikke nødvendig om fisken er tint og man vet den er ben fri. Da kan man skjære den i terninger og ha den rå i formen.

Sett formen midt i ovnen på 200 grader, retten trenger rundt 45 minutter på å bli ferdig. Fløten skal være trakt inn i potetene. På slutten av steiketiden har man på reker og osten, dette er for å unngå at osten blir brent og rekene seige.

Det er en fordel å la formen få hvile 5 minutter før man servere den.

#glutenfri  #fisk #iovnen 

Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *