Lammesadel

Categories Kjøttretter


Lammesadel tror jeg må være et av det mest saftige delen på lammet man kan bruke. Det ser avansert ut å lage, men det kan jeg forsikre deg om at det ikke er.

Det er en god del bein i lammesadel så derfor kan det være greit å beregne litt rikelig kjøtt. For de fleste vil 200-250 gram lammesadel per person være passe mengde kjøtt.

Til 4 personer

Mellom 800g- 1 kg lammesadel

Løk

Hvitløk

Koriander

Pepper

Brun lammesadelen på pannen slik at den får en fin steikeskorpe, ha den i en ildfast form. Rens og del løken, surr den og legg den godt rundt lammesadelen, steik ut pannen å ha det også i formen. Ha koriander og pepper på lammesadelen, og sett i forvarmet ovn (220grader) og la den steike i 20-30 minutter. Bruk steiketermometer og ikke la den blir for gjennomsteikt. Når steiketermometeret viser rundt 70 grader, tar man den ut og lar den hvile seg i 15-20minutter. Da er det lett å skjære den opp med en kniv langs beina. Del kjøttet opp i biter og legg på fat.

Jeg hadde smørdampet fennikel (som passet veldig godt til), gulrøtter, blomkål og squash til. Og mos av poteter og sellerirot, noe jeg bare synes er helt utrolig nydelig til.

Dagen etter hadde jeg restene av kjøttet og da med  smørdampetrødkål til.

 


 #lammesadel #lam #fårekjøtt #fennikel #rotmos #selleri #festmiddag

 

Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

6 kommentarer

6 thoughts on “Lammesadel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *