Sist helg var jeg i Bergen hos mine kjære naboer Rigmor og Terje.  Rigmor laget mat og styrte på så jeg ikke fikk gjort noe ting annet en og bare late meg. Veldig kjekt at andre lager mat til en også da.

Lørdag hadde vi lammesteik med fløtegratinerte poteter, hjemmelaget saus, asparges og brokkoli til. Det varet helt fantastisk måltid.

Rigmor hadde kjøpt ferdig steikt lammesteik som var godt krydret. Hun tok av plasten og hadde all kraften i en panne som hun laget saus av.

Steiken ble skåret opp i sneier og lagt i en ildfast form med litt av kraften sammen med og folie over. Den ble satt inn i ovnen sammen med de fløtegratinerte potetene de siste 15 minuttene.

Fløtegratinerte poteter

4 personer

10 poteter

½ kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk

Ca. 5 dl fløte (den skal nesten dekke potetene)

Ca. 1 ts salt

 Pepper

1-2 dl raspet ost

Ha fløten i en skål og ha i renset og finpresset hvitløk, salt og pepper i. Smak om det er nok salt, det skal være nokså salt siden potetene trenger en del salt.

Rens og del potetene opp i skiver og legg de fint i en ildfast form, og hell fløten over. Er det for lite fløte har du bare på mer slik at det nesten dekker potetene, dette vil variere etter hvilke form man bruker. Men ha heller på for mye en for lite fløte.

Sett formen midt i ovnen på 200 grader, den trenger rundt 45 minutter på å bli ferdig. Fløten skal være trakt inn i potetene. På slutten av steiketiden har man på osten, dette er for å unngå at osten blir brent.

Det er en fordel å la formen få hvile 5 minutter før man servere den.



#lammesteik #glutenfri #fløtegratinerte poteter #mat #middag 

 

Matbloggtoppen

#Lammestek #lammesteik #Fløtegratinerte #poteter #glutenfritt #middagstips #søndags #Middag  #morsmiddag

4 kommentarer

4 thoughts on “Lammestek

  1. Iselin Renée: Tusen takk snille deg, det var utrolig nydelig. Jeg elsker lammekjøtt og fløtegratinerte poteter, så dette er absolutt noe å anbefale

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *