Scampi i paprikasaus

Categories Skalldyr


Til 4 personer

Det er ikke alle dager man er like opplagt til å lage mat, men uten middag er det noe som mangler. Jeg hadde sausen i fryseren så i dag ble den utgangspunktet for dagens middagsttips. Det smakte meg utmerket :-). Retten er naturlig gluten og melkefri.

Begynn med å lage hot paprikasaus:

Til ca. 2-3 personer (Sausen ble svært god og smakfull, derfor trengtes ikke så mye av den)

½ løk

Et godt stykke med ingefær (jeg brukte ca. 2.5-3 cm langt stykke, dette gjorde at det ble virkelig futt i sausen)

½ rød paprika

½ gul paprika

½ potte fersk koriander

1 kyllingbuljong

3 ss med søt chilisaus

1 dl vann

Rens og findel alle grønnsakene og surr de i en panne med smør/olje, og ha på vann og søt chilisaus. La det hele koke i rundt 10 minutter, bruk stavmikser eller lignede å kjøre sausen glatt.

Kok ris til ca. 3 personer

½ blomkål

½ brokkoli

Litt squash

1 pakke scampi (500g)

Sett risen på kok etter pakkens anvisning. Rens og del grønnsakene i biter, ha deretter blomkålen i sammen med risen, etter en stund har man i brokkolien, og helt på slutten squash. Ha sausen sammen med risen og bland godt sammen. Steik scampien og ha den i gryten helt til slutt.  

 # scampi #paprikasaus #Hot #glutenfritt #melkefritt

2 kommentarer

2 thoughts on “Scampi i paprikasaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *