Gratinert søtpotet og kjøttdeig

Categories Retter med kjøttdeig

Til 2 personer:

1 pakke kjøttdeig/karbonadedeig 400g

1 stor løk

½ rød chili

½ grønn chili

Blomkål (bytt gjerne med andre grønnsaker)

Brokkoli

Salt

Pepper

Koriander

Mos av søtpoteter

2 søtpoteter ca. 200 gram (kan for eksempel byttes ut med bare poteter eller poteter og selleri)

Smør

Salt og pepper

Parmesan eller annen ost om man ønsker det, men det er overhode ikke nødvendig å ha på.

Rens løk og chili og findel den, surr den på steikepannen til de er myk. Ha på kjøttdeigen og la den blir brun. Rens og del blomkål og brokkoli i små biter å ha de sammen med kjøttdeigen, og la alt få kose seg på pannen i noen minutter. Smak til med salt, pepper og koriander etter smak og behag.

Ha det i en ildfast form.

 

Mos:

Rens søtpotetene og del de gjerne i små biter alt etter hvor fort man ønsker at de skal bli ferdig kokt. Når potetene er kokt heller man av vannet, har i smør og bruker stavmikser eller en stauke å mose potetene med. Smak til med salt og pepper.

Ha mosen opp på kjøttdeigen og om man ønsker å bruke ost på tar man den på før man setter formen i ovnen.

La formen stå i rundt 10 minutter oppe i ovnen på 200 grader.

 

 

 

 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Gratinert søtpotet og kjøttdeig

  1. majessysslerier: Du trenger ikke bruke søtpoteter, men du kan for eksempel forsøke med bare poteter eller en blanding av poteter og sellerirot. Knall det også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *