Til 2 personer:
1 pakke kjøttdeig/karbonadedeig 400g
1 stor løk
½ rød chili
½ grønn chili
Blomkål (bytt gjerne med andre grønnsaker)
Brokkoli
Salt
Pepper
Koriander
Mos av søtpoteter
2 søtpoteter ca. 200 gram (kan for eksempel byttes ut med bare poteter eller poteter og selleri)
Smør
Salt og pepper
Parmesan eller annen ost om man ønsker det, men det er overhode ikke nødvendig å ha på.
Rens løk og chili og findel den, surr den på steikepannen til de er myk. Ha på kjøttdeigen og la den blir brun. Rens og del blomkål og brokkoli i små biter å ha de sammen med kjøttdeigen, og la alt få kose seg på pannen i noen minutter. Smak til med salt, pepper og koriander etter smak og behag.
Ha det i en ildfast form.
Mos:
Rens søtpotetene og del de gjerne i små biter alt etter hvor fort man ønsker at de skal bli ferdig kokt. Når potetene er kokt heller man av vannet, har i smør og bruker stavmikser eller en stauke å mose potetene med. Smak til med salt og pepper.
Ha mosen opp på kjøttdeigen og om man ønsker å bruke ost på tar man den på før man setter formen i ovnen.
La formen stå i rundt 10 minutter oppe i ovnen på 200 grader.
Heldigvis så var jeg mett, når jeg så dette….:-)
deveny: He he takk 🙂
Ser veldig godt ut. Har ingen erfaring med å bruke søtpotet, men vurderer å prøve denne retten 🙂
majessysslerier: Du trenger ikke bruke søtpoteter, men du kan for eksempel forsøke med bare poteter eller en blanding av poteter og sellerirot. Knall det også 🙂
Mhm det så godt ut! Søtpotet er såå godt 🙂
Cakedesign: Tusen takk, det smakte aldeles utmerket :-)))