Selleri suppe

600 g sellerirot eller 300g selleri og 300 g poteter

8 dl vann eller man kan bytte ut litt av vannet med melk eller fløte

2 grønnsakterninger

1 løk

Salt

Pepper

Gressløk om man har (det setter jo en liten farge på suppen)

Rens og finhakk løken og surr den i pannen, ha i vann, buljong og renset og delt selleri/poteter. La den koke i rundt 15-20 minutter alt etter som hvor store bitene er. Bruk stavmikser å jevne suppen med. Ønsker man å ha i melk eller fløte har man i det og til slutt findelt gressløk. Det blir veldig sellerismak når man ikke har i verken poteter eller melk/fløte, men jeg synes det er veldig godt med selleri. 

Jeg hadde nylagett glutefritt knekkebrød til :-) 

4 kommentarer

matgladilavkarbo

23.10.2013 kl.02:39

så herlig ut, nydelig med suppe på denne årstiden ;)

Siv Svanem

23.10.2013 kl.08:48

Enig med damen over. Suppe er spesielt godt nå på denne årstiden

morsmiddag

23.10.2013 kl.12:16

matgladilavkarbo: Takk det er sant.Og så er det noe med selleri som for meg personlig ikke har vært brukt så mye før de seinere år, selv om det har vært i det Norske kostholdet lenge.Men nå brukes den plutselig til noe annet en til kraft :-)

morsmiddag

23.10.2013 kl.12:16

Siv Svanem: Takk det varmer :-))))

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits