Selleri suppe

600 g sellerirot eller 300g selleri og 300 g poteter

8 dl vann eller man kan bytte ut litt av vannet med melk eller fløte

2 grønnsakterninger

1 løk

Salt

Pepper

Gressløk om man har (det setter jo en liten farge på suppen)

Rens og finhakk løken og surr den i pannen, ha i vann, buljong og renset og delt selleri/poteter. La den koke i rundt 15-20 minutter alt etter som hvor store bitene er. Bruk stavmikser å jevne suppen med. Ønsker man å ha i melk eller fløte har man i det og til slutt findelt gressløk. Det blir veldig sellerismak når man ikke har i verken poteter eller melk/fløte, men jeg synes det er veldig godt med selleri. 

Jeg hadde nylagett glutefritt knekkebrød til :-) 

4 kommentarer

matgladilavkarbo

23.10.2013 kl.02:39

så herlig ut, nydelig med suppe på denne årstiden ;)

Siv Svanem

23.10.2013 kl.08:48

Enig med damen over. Suppe er spesielt godt nå på denne årstiden

morsmiddag

23.10.2013 kl.12:16

matgladilavkarbo: Takk det er sant.Og så er det noe med selleri som for meg personlig ikke har vært brukt så mye før de seinere år, selv om det har vært i det Norske kostholdet lenge.Men nå brukes den plutselig til noe annet en til kraft :-)

morsmiddag

23.10.2013 kl.12:16

Siv Svanem: Takk det varmer :-))))

Skriv en ny kommentar

hits