Løvbiff med selleristappe og erter

Categories Retter med kjøttdeig

I dag hadde jeg tenkt å ha kokt skinke til selleristappe, men så hadde jeg ikke skinke! Det er da jeg er glad for at jeg fryser kjøttdeig ned flatpakket og gjerne i porsjoner. Da var det bare å gå i fryseren å hente en porsjon kjøttdeig og ha den rett på pannen.  Det er reint uten tilsetningsstoffer, enkelt og godt.

Flat banket kjøttdeig ca. 150 g pr. person med salt og pepper, rett på steikepannen. Steikes til den er godt gjennomsteikt.

 

Selleristappe er utrolig godt og sunt, og selv om det er en grønnsak som vokser under jorden har den en lav GI (den påvirker blodsukkeret i liten grad, noe som er veldig bra for mennesker med Diabetes og ellers andre som ikke tåler så godt karbohydrater eller bare ønsker å unngå de).

Selleri koster en del mer enn poteter, så man kan for eksempel bytte ut halvparten av sellerien med poteter eller blomkål.

Ca. 250 g selleri (poteter/blomkål) pr person

En smørklatt

Salt og pepper

Ta skallet av sellerien og vask den godt, del den gjerne i biter og kok den(den blir fortere kokt enn poteter).

Slå av vannet, det tar jeg vare på til en gang jeg skal ha saus eller suppe.

Ha i smør, salt og pepper og mos det hele med en stavmikser eller en stauke.

Jeg hadde rett og slett grønne erter til, og en liten kvist med oregano til pynt for det er godt for øye.

2 kommentarer

2 thoughts on “Løvbiff med selleristappe og erter

  1. Eg hadde ei skulekjøkenlærarinne som tvinga i oss klumpar med selleri, og sidan har eg fått frysningar på kryss og tvers berre ved tanken. Nevnte lærar gjekk frå lærargjerninga til å bli kyrkjetenar. og då eg konfronterte henne med udåden, svara ho at ho kjente ingen anger. Høyrt slikt…

  2. Oldemorbloggen: Usj hun høres ikke helt god ut spør du meg hehe. Vel slike opplevelser gjør at man får avsmak for enkelte matsorter, veldig synd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *