Spansk gryte

Categories Kyllingretter

 

Når man blogger er det naturlig å lese andre sine blogger, og her kom utfordringen denne gangen. Jeg leste trygdepartiet sin blogg, og han hadde laget spansk gryte fra pakke, og jeg spurte hvilke ingredienser som var i den. Og «VIPS» her er oppskriften uten tilsetningsstoffer, laget på under 20 minutter. Dette er verken noe hokus eller Pokus å lage, og om jeg må skryte selv, NAM NAM ,NAM!

Til 4 personer:

4 kyllingfileter 300-400g eller man kan bruke tilsvarende med svinekjøtt

1 løk

1 kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk

1 chili

10-12 tomater eller 1 boks knuste tomater (bruker man tomater på boks kan det være at man trenger litt sukker i)

1 paprika rød

1 stang selleri

Ca. 10 champignon eller anen sopp

1 pk. fersk persille (persille gir litt smak, men er også god for øyet, men kan kuttes ut, eller brukes tørket)

4 ts paprikapulver

Salt og pepper

Ca. 6 dl vann om du bruker ferske  tomater og 4 dl vann man bruker hermetiske tomater 🙂

2 dl fløte eller melk (tåler man ikke melk kan man bruke soyamelk eller fløteerstatning)

2 ½ ss maizena eller to ts johanneskjernemel om du går på LK.

Ca. 4 ts paprikapulver

Er det noen av grønnsakene man ikke liker eller ikke har så kutt de ut. Det eneste unntaket er gjerne tomatene og paprikapulveret som gir smaken i denne retten.

Del kjøttet opp i biter og begynn å steike de først, ha så på opp kuttet løk, chili, sopp, paprika, selleri og til slutt tomatene (bruker man boksetomater tømmer man boksen på når resten er steikt). Ta pannen bort fra varmen og hell på vann, fløte og maizena, ha i paprikapulver og sett det på pannen igjen og la det koke opp.  Bruker du persille finhakkes den og smaker til med salt og pepper.

6 kommentarer

6 thoughts on “Spansk gryte

  1. Iselin Renée: Takk 🙂 Den var utrolig god etter min smak. Men jeg ser jo at om maten smaker en utrolig godt en dag, så kan den bli en helt annen opplevelse neste gang man lager den 🙂

  2. Så genialt at noen har lagt ut den. Spansk gryte er godt men så enkel å lage da er det tull med pose.

  3. Therese: Takk det var snilt av deg 🙂 Det ironiske er at de fleste middagsrettene er utrolig enkle å lage selv, det blir mye bedre, sunnere og ikke minst billigere. Se foreksempel Baligryten, den er supergod.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *