Last Updated:

Pavlovaterte

Categories Søte gleder
  •  

Er naturlig glutenfri, veldig enkel å lage og er lett å lage melkefri.

2 eggehviter

1 dl sukker

1 ts potetmel

½ ts vanilje(sukker) (bruk helst frø fra vaniljestang eller kjøp ferdig vanilje på helsekost)

Del eggene og skill plommen fra hviten, det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i hviten for da blir den ikke stiv. Et tips kan være å skille et og ett egg over et glass eller lignede og så i bollen. (Lag for eksempel majones eller remulade av eggeplommene). Ha eggehvitene i en bolle sammen med sukkeret og pisk det helt til det er så stivt at du kan snu bollen opp ned uten at blandingen detter ut. Bruk slikkepott og bland i potetmel og vanilje.

Jeg brukte et keramikkfat som er beregnet til å ha i ovnen og smurte den før jeg hadde marengsen i formen. Bruker man vanlig kakeform, er det en fordel å ha bakepapir i bunnen som man smører litt før man tar deigen på, da er den mye lettere å få av uten at den knuser. Smør mesteparten av deigen ut på brette og bruk sprøytepose for å lage kant rundt med resten av deigen.

Sett den nederst i oven på ca. 140 grader i mellom 45-60 minutter. Lett gjerne på døren innimellom og det kan være lurt å ha døren åpne  på slutten av steiketiden.

Avkjøl kaken.

Pisk 1 ½ dl kremfløte/fløteerstatning (tåler man ikke melkeprodukter kjøper man fløte erstatning, det brukte jeg denne gangen)

Det er veldig godt å blande vaniljekrem i kremen. Det finnes en veldig god melkefri vaniljekrem om man ønsker å ha den i.

Bruk de bærene og frukten du liker og har. 

Jeg hadde jordbær

Blåbær og

Physalis

6 kommentarer

6 thoughts on “Pavlovaterte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *