Hot gulerot suppe med Moorpølse

Til 4 personer:

 

6-8 gulrøtter

1 ingefær rot (ta mindre om du ikke liker at suppen så sterk)

1 kinahvitløk eller 3 fedd hvitløk

8 dl vann

2 buljongterninger

Eventuelt :

finstrimlet Morrpølse, bacon er et annet alternativ

Parmesanost

 

Skrell og findel gulerøttene og sett de på kok sammen med buljongterningene. Ha i renset og findelt ingefær og hvitløk også i pannen(noen ganger er ingefæren veldig trevlete, da tar jeg den igjennom hvitløk pressen). Når gulerøttene er møre, bruker man en stavmikser å jevne suppen, blir den for tykk tar man i mer vann . For min del trengte jeg ikke salt og pepper i denne suppen.

 

Jeg hadde oppdelt Morrpølse i ved servering slik at det ble litt mer mat i suppen og brød til.

Ønsker man et dryss parmesanost på kan man strø rett på suppen i tallerken.


Mer Moorpølse men uten ost

 


Og med ost for de som tåler det :-)
 

 

2 kommentarer

geEren

25.09.2013 kl.18:47

Hørtes interessant ut :) kanskje jeg skal prøve ...

morsmiddag

25.09.2013 kl.19:47

geEren: Den som intet våger intet vinner (eller får opplevelsen av noe nytt og spennende ;-).

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits