Last Updated:

Knallgod tomatsuppe med pølse (Naturlig gluten- og melkefri)

Categories Supper

 

Jammen har jeg klart å bli skikkelig forkjølt og elendig, det kom som kastet på meg. Hva er da bedre en suppe med hvitløk, chili og ingefær, men jeg hadde ikke hvitløk?. Hjelpe meg, det tror jeg omtrent ikke har skjedd i mitt voksne liv at jeg ikke har hvitløk i hus (da kan det jo komme både vampyrer og forkjølelse, så da har vi forklaringen på at jeg er blitt syk). (Vampyrene har jeg heldigvis sluppet unna;-).

Men mat må man ha like vell, og hva er vell bedre en varmende god suppe.   

Til to personer:

1 boks knuste tomater eller bruk ferske tomater (da må du finhakke de først) Ca. 12 store tomater

½ løk

½ chili

2-3 cm med ingefær(se hvordan du lett kan skrelle ingefæren)

Smør eller olje

1 boks knuste tomater(jeg foretrekker de økologiske om jeg får tak i, siden disse ikke har tilsatt så mye sitronsyre og dermed ikke så syrlige)

2 dl vann

1 buljongterning (buljong kan inneholde hvetemel/gluten)

½ potte frisk basilikum (du kan også bruke tørket, da blir det ca. 1 ts tørket)

Ca. 1 ts salt

Ca. ½ ts pepper

Ca. ½ ts sukker (jeg hater å bruke sukker i maten men av og til må man det)

2-3 pølser pr. person 

Skrell løk, chili og ingefær og finhakk alt. Ha alt i en panne med varmt smør eller olje og surr til de er begynt å mykne (noen minutter). Ha i tomatene, vann og buljong og la det koke opp. La alt få koke i 3-4 minutter, bruk stavmikser å jevne suppen. Ha i finhakket basilikum og smak til med salt, pepper og sukker. Ha i pølsebiter så de blir varme (jeg delte pølsene i tre og skar et kryss på hver ende, da blir det litt ekstra stas). Ønsker du å ha i en fløte/melkeskvett så gjør du det.

 

 

Når man kjøper en bukett roser er det alltid en som er knoket av, da er det kjekt å ha den i en liten vase.

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Knallgod tomatsuppe med pølse (Naturlig gluten- og melkefri)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *