Påske fest

Categories Treretters middag

Reker på en eng av salat med sweet chilisaus

 

Jeg kjøpte en pakke med salat som inneholdt forskjellige typer salater, skylte den, tørket den deretter godt og fordelte den på tallerkenene. Denne gangen brukte jeg frosne reker som jeg tinte, pillet og la opp på salaten. Rett før servering hadde jeg på sweet chilisaus og pyntet med agurk og sitron. Lettere kan det vel egentlig ikke gjøres. Men etter min mening ble det ganske stilig og veldig smakfullt og godt.



 

 

Lammeskank

Jeg var på butikken for å kjøpe noe godt til middag og hadde veldig lyst på fårekjøtt. På Meny på Lagunen var det en kjekk ung man som hjalp meg og han kom med denne ideen. Det er fordelen med å gå i en butikk der de har ferskvaredisk, for der kan man også få råd og tips. Det oppfordrer jeg dere til å gjøre, for kun da kan vi utfordre de butikkansatte til å bli kreative og yte oss god service.


Lamme skanke har jeg faktisk verken laget eller spist før, men det var knallgodt og veldig enkelt å lage til. Sist men ikke minst var det utrolig stilig på tallerken.

Beregn 1 lammeskanke pr. person og rundsteik den litt i gryten før den settes på kok med vann og vin eller vinekstrakt og masse grønnsaker som gir god smak.

Jeg brukte bare ½ l vann og 5 ss vinekstrakt til tre skanker og måtte derfor snu de en gang eller to under koking. Jeg kokte de tidlig på dagen og la de så i en ildfast for og hadde litt vinekstrakt på, så stod de i kjøleskapet til jeg det nærmet seg mat. Da hadde jeg hele formen i ovnen i rundt 15 minutter på 200 grader.

Kokekraften stod og koste seg på platen og ble redusert(reduserte= koke inn så det blir mer konsentrert smak). Og når middagstiden nærmet seg hadde jeg i litt fløte, maizena (bruk ca 1 ½ ss maizena på ½ l væske), salt, pepper og smakte til med litt mer rødvinekstrakt.

Retten ble servert med smørdampede grønnsaker (purreløk, gulrøtter, brokkoli og squash) og poteter.

Virkelig verd et forsøk!

 

 

Sitron is

2 egg

2 ss sukker

 2 ½ dl fløte eller soyafløte

Saften av ½ sitron (smak deg til siden sitronene varierer i størrelse og hvor saftige de er)

Eventuelt raspet sitronskall til pynt

Piskeggedosis av egg og sukker og stivpisk fløten, bland de sammen. Ønsker man å pynte isen med revet sitronskall, er det en fordel å raspe skallet av før man presser saften av sitronen. Press saften av sitronen og ha den i egge/fløteblandingen. Sett skålen i frysen, og det er lurt å røre i den av og til mens den fryses inn, da får man en mer porøs is (men glemmer man det, sår det veldig fint også. Før servering har man eventuelt på revet sitronskall.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *