Bønnerop

Categories Kjøttretter

Det finnes mange slags bønnerop og dette var et rop om å få maten kjapt ferdig, kombinert med at jeg måtte bruke opp noen matvarer. Bønner er utrolig mettende, inneholder masse fiber og proteiner, altså superbra mat. Nå må jeg innrømme at det er noen dager siden jeg laget denne retten, pluss at jeg brukte rester av grønsakene mine, derfor er det mulig at oppskriften her ikke er nøyaktig lik min fremgangsmåte. Så moralen er, putt i det du har av grønnsaker, og ikke vær redd for å variere og endre på oppskrifterJ

4 personer

1 løk

2 fedd hvitløk

1 chili

Ca. 2 cm eller en god bit ingefær

2 bokser knuste tomater

1pakke kjøttdeig (jeg brukte kyllingkjøttdeig for det var det jeg hadde)

4-6 gulerøtter

1 aubergine

2 buljongterninger

2 pakker salat og grytebønner (380g i hver)

Ca. 1 ts timian

Salt og pepper

 

 

Rens og del løk, ingefær, aubergine og chili. Surr det i pannen og steik så kjøttdeigen. Rens gulerøttene og del de i forholdsvis små biter. Ha også de i gryten, sammen med knuste tomater og bønnene (tøm vannet av bønnene før man har de i gryten). Ha i buljong og krydder og la alt koke sammen i 5-10 minutter.

Utrolig godt og jeg var mett resten av den dagen J

Hvor sannsynlig er det at du vil forsøke å lage denne retten?

2 kommentarer

2 thoughts on “Bønnerop

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *