Hjemmelaget grønn ertestuing 

Ca. 250 g grønne erter som er godt kokt

1 ts salt

Pepper etter smak og behag

2-3 ts sukker

1 ss smør i fast form (mange vil ikke ha smør i, men det gjør susen, etter min mening).

 Erter bør ligge ett døgn i bløt, så skylles godt før de settes kok i 2- 3 timer. Sil  av kokevannet, og ha i alle ingrediensene i de kokte ertene, så skal ertestuingen bare putre litt, smakes til før den er ferdig. Bruk mye vann når du legge ertene i bløt, for de skal bli dobbelt så store

 

Jeg kjøper gjerne flere pakker med grønne erter, legger de i bløt, skyller av vannet og koker dem. Når ertene er avkjølt, porsjoneres de i poser som jeg flater utover, lager "hakk" i posen(se bilde  nederst på siden). Så legges posene opp på hverandre, slik tar de mindre plass i fryseren, og da tiner de veldig fort når jeg skal bruke dem. Det kan være lurt å skrive med sprittusj på posen før en tar ertene  i posene. Hvor mye en lager, avhenger selvsagt av hvor god plass en har i fryseren. Personlig så lager jeg ertestuingen helt ferdig før jeg fryser den ned.

 

Hvordan lage ertestuing når man ikke har tid å vente

Vanligvis er jeg aller mest glad i helt vanlig gammeldags ertestuing, men jeg fant ikke mer i fryseren, og da ble det plan B.

1 boks hermetiserte erter eller 1 pose frosne 

1 god klatt smør

Salt og pepper

Bruker du erter på boks så hell av vannet/laken den ligger i. Smelt smør (jo mer jo bedre synes jeg D-:) i en panne, ikke bruk alt for hard varme, og ha i ertene og la de få litt varme, Bruk stavmikser eller en potetmoser(men stavmikser er best) å kveld ertene så de blir stuing. Smak så til med salt og pepper, og muligens en klype sukker.

                                     
Når jeg først legger erter i bløt, koker jeg gjerne flere pakker. Men man skal jo ha plass i fryseren også, derfor har jeg den ferdige ertestuingen i en brødpose, trykker den flat, og bruker hånden å lage spor i  posen. Dette gjør jeg for at det skal være lett å ta ut av fryseren, det tar liten plass og er lett å ta til.
 

 

Matbloggtoppen

4 kommentarer

Oldemorbloggen

27.02.2013 kl.20:48

Akkurat dette som du skriv om her, har eg gjort i mange år. Før kjøpte eg pakkar med ferdig erterstuing, men dette er både betre og billigare.

morsmiddag

27.02.2013 kl.21:04

Oldemorbloggen: Næ så tidig da, utrolig for jeg har aldri verken sett eller gjort dette før :-)

Tone Hiorth

25.07.2017 kl.15:29

Sikkert dumt spørsmål, men på plan B, koker du ertene i laken som ertene ligger i? Og heller av væsken etter koking? 🙈

morsmiddag

26.07.2017 kl.22:42

Tone Hiorth: Det er veldig skjeden dumme spørsmål, og det er heller ikke dette. Du bør tømme av vannet fra bokse erter. Ser jeg har vært litt kjapp i beskrivelsen der ja, takk for du spurte så jeg oppdaget det. Smelt smøre (jo mer smør jo bedre synes jeg :-)) først og surr ertene i det litt, bruk så en stavmikser eller en potetmoser og knus ertene. Smak til med salt og pepper.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits