Pizza Spicy Scampi (gluten- og melkefri)

Categories Glutenfrie bakevarer

Heftig og begeistret ble både min datter og jeg av denne pizzaen.

Fyll:

500 g scampi

2 ts chilipasta

1 kinahvitløk

Brokkoli            

½ søt paprika

1 boks med hakkede tomater

1 buljongterning

Ost eller soyaost

Litt vann, omtrent 1 dl (jeg tar bare litt i boksen slik at den blir skyllet)

Rens hvitløken, hakk den og ha den på steikepannen med litt smør og chilipastaen og fordel alt utover på pannen. Ha på litt og litt av scampien og steik den i noen minutter på hver side, ta de deretter på en tallerken. Kok ut pannen slik at man kan ha steikesjyen i tomatsausen.

Ha tomatene og buljong i en gryte og ha delte brokkoli i og ha kokevannet etter steikingen av scampien. Kok det hele opp og smak til med salt og pepper.

Ha tomatsausen på pizzabunnen og ha på rekene, paprika og ost. Jeg hadde halve pizzaen med soyaost og halve med vanlig ost.

Her kommer oppskrift på både glutenfri og vanlig pizzabunn:

 

Glutenfri bunn

1 pakke Toro havrebrødmel

50 g firberhusk

1 ts salt

1 dl olje

5 ½- 6 dl vann (siden det er fiberhusk i, vil den bli tykkere og trekke til seg mer vann en om man kun bruker Toro-melet)

Ha alt det tørre i en skål eller mikser og ha i vann og olje. Siden fiberhusken kan være litt varierende mht. hvor mye vann den trekker til seg, lar jeg alltid litt vann være igjen og har heller i mer når den har fått svellet i et par minutter. Når deigen er passe, har man den på et bakepapir og bruker olje og hendene og glatter den utover. Man kan også ha olje på et bakepapir og legge dette opp på deigen og bruke kjevle til å rulle den ut. La den få heve (glutenfrie bakverk skal kun heves en gang).

Det kan være lurt å steike den i 5-8 minutter før man tar på fyllet.

Steik pizzaen på 200 grader mellom 15-20 minutter.

Oste erstatningen jeg brukte på halve pizzaen.

Denne kaller jeg chilipasta om noen skulle lurer på det 🙂 den er også gluten og melkefri.

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *