Suppe av rettich og blomkål

 

Når jeg er på innvandrerbutikken og handler, kjøper jeg ofte rettich, siden denne butikken har flotte grønnsaker som ikke nødvendigvis er så kostbare. Rettich selges også i butikker med stort vareutvalg, som Meny, Ica og Obs. Se for øvrig linken under.

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/rettich/index.aspx

 

Suppe til 4 personer

 

1 stor rettich

Ca. ½ blomkål

1 pakke med vårløk eller tilsvarende annen  løk

6 dl vann

1 dl fløte, melk eller soyamelk/-fløte

Ca. 10 g smør

1 terning med hønse-/grønnsaksbuljong

Salt og pepper

1 pakke bacon

Rens og del blomkål i biter og ha de i en panne med vann, smør og buljong. Kok grønnsakene til de er møre, og bruk stavmikser til å mose suppen til den er jevn. Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Del baconet i biter, sprøsteik de og ha de i suppen når den serveres. Da får suppen en ekstra snert, og det blir mer mat i den.

 
2 kommentarer

Silje

14.01.2013 kl.21:37

Digger Bloggen din

Fortsett slik :)

morsmiddag

14.01.2013 kl.21:41

Silje: Stadig like glad for dine tilbakemelding :-) Si gjerne hva du synes er bra, og hva jeg kan forbedre, eller andre ønsker.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits