'Hotte' reker i olje

Min gode venn og nabo Bjørg er en kløpper til å lage mat, og dette er hennes oppskrift på 'hotte' reker! Dette er en enkel og knallgod rett i seg selv, eller for eksempel på koldtbord eller tapas.

Hun bruker alltid reker hun piller selv, for det blir aller best, men denne gangen brukte jeg reker i lake. Det viktigeste om man bruker reker i lake, er å tørke de svært godt før man har de i den varme oljen, ellers begynner oljen å sprute utover, noe som kan være farlig.

Dette er en ca.oppskrift:

1/2 kg pillede reker

2 hele chili

Ca. 1 ts chilipulver

2 kinahvitløk

2-3 dl olje

Man trenger ikke så mye olje, for den skal ikke dekke rekene, men det må være nok til at man kan dyppe brød i oljen.

Rens rekene eller tøm av laken og tørk de godt, om man bruker reker i lake.

Varm opp oljen og ha i finhakket hvitløk og chili, ha så umidelbart litt og litt reker i. Tar man alt i på en gang, blir oljen for avkjølt og rekene blir kokt. Når alle rekene er i oljen, tar man det hele bort fra platen. Denne retten kan serveres både varm og kald. Server med brød til. 






 

 

 

 

 

15 kommentarer

vilblifrisk

08.12.2012 kl.21:44

Lekkert! Litt tapas-style over denne =)

morsmiddag

09.12.2012 kl.20:48

vilblifrisk: yes absolutt tapas mat :-)

morsmiddag

09.12.2012 kl.20:49

Yes absolutt tapas mat dette!

Oldemorbloggen

01.02.2014 kl.22:49

Desse rekene var vanvittig gode. Eg serverte dei i klubben på torsdag og åt restane i dag på laurdag, like godt smakte dei i dag.

morsmiddag

02.02.2014 kl.09:41

Oldemorbloggen: så utrolig bra. Hva annet laget du.?

Oldemorbloggen

02.02.2014 kl.14:25

Eg laga kjøttbollene, asparges med laks, lefsa med kylling og pesto. pesto og rekene. Alt var godt, rekene og aspargesen var aller best. Eg har bilde av det på bloggen min.

morsmiddag

02.02.2014 kl.17:32

WOldemorbloggen: Stilig.

Oldemorbloggen

01.10.2015 kl.22:22

Takk, no har eg printa ut oppskrifta med dei hotte rekene. Dette må prøvast. :-)

morsmiddag

01.10.2015 kl.22:26

Oldemorbloggen: Så bra :-) Men lagde ikke du den en gang du hadde tapas?

Oldemorbloggen

01.10.2015 kl.22:34

Eg veit eg har sett oppskrifta før, kjende den igjen, men har ikkje laga den. Hadde sikkert tenkt at eg skulle gjera det.

morsmiddag

01.10.2015 kl.22:38

Oldemorbloggen: Ok jeg laget jo egen kategori med tapas bare for deg he he

Oldemorbloggen

01.10.2015 kl.22:42

Hugsar det no, må prøve å lage det igjen. :-)

morsmiddag

01.10.2015 kl.22:48

Oldemorbloggen: Ja gjør det og bruk den i salat dagen etter, den var helt utrolig god.

~Lin

02.10.2015 kl.00:13

vanlig reker som i spann? ikkje kongereker eller scampi for det spiser eg ikkje

morsmiddag

02.10.2015 kl.11:16

~Lin: Helt vanlige reker :-)))

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits