Skinkerull/pannekakerull

Categories I ovnen

Denne litt utradisjonelle oppskriften har jeg fått av min kjekke kollega Svanhild, som ofte bruker å lage den hjemme hos seg. Utrolig kjekt med nye innspill!

 

 

Pannekakerøre:

 

75 g smør

1 ½ dl hvetemel (man kan godt ha en del grovt mel i for at den skal bli sunnere) (glutenfri oppskrift under)

2 ½ dl melk

3 dl fløte

1 ts salt

1 ts bakepulver

4 egg

Smelt smøret og ha i melet. Spe med melk og deretter med fløte til det blir en tykk saus og la det få koke i 5 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå en stund til avkjøling. Del eggene med eggeplommene for seg og eggehviten for seg. Ha deretter eggeplommene i sausen, og ha i salt og bakepulver og blant alt godt sammen. Pisk eggehvitene og bland også de i deigen. Hell røren på et smurt bakepapir i en langpanne og steik den midt i ovnen på 225 grader i 25-30 minutter.

Når den er ferdigsteikt, må den få avkjøle seg i rundt 10 minutter.

 

Fyll:

 

Ca. 250 g kokt skinke eller 1 boks bogskinke

1 stor purre

1 dl persille

3 ½ dl revet ost

Smør til steiking

 

Rens, vask og finhakk purreløk og persille.  Del skinken i biter og surr den sammen med resten.  Rasp osten og ta av litt av osten til å ha oppå rullen. Ha ellers alt på den ferdigsteikte pannekaken og rull det hele sammen som når man lager rullekake eller skillingsboller. Strø resten av osten oppå pannekakerullen og sett hele rullen i ovnen igjen på 275 grader i 5- 10 minutter.

 

Svanhild, som jeg fikk denne oppskriften av, serverte rullen sammen med ris og bernaisesaus.

 Jeg hadde salat til

På bilde er det glutenfri rull, den vil nok se annerledes ut om den blir laget av hvetemel. Men den er ikke noe dumt alternativ, den inneholder mye fiber og er et sunt alternativ til hvete og veldig enkel å lage.


Et glutenfritt alternativ til deig: 

(http://morsmiddag.blogg.no/1327352751_hjemmelaget_tagliatel.html Glutenfri tagliatelle)

 

4 egg
125 g naturell kremost (jeg brukte 1 pakke Snøfrisk) (jeg vet ikke helt hvordan jeg kan lage den glutenfrie pannekaken melkefri enda, kom gjerne med forslag)  
35 g fiberhusk eller psyllium
1 krm salt

2 bakepapir og formfett eller olje

Forvarm steikeovnen til 150 g

Pisk egg og kremost godt sammen med en visp og ha i salt og fiberhusk/psyllium og rør alt til en jevn blanding. Så er det bare å la røren, som er veldig tynn, stå og svelle i 10 minutter slik at den blir fast.

Ta to bakepapir og ha på formfett eller olje og sørg for at den ene siden på begge papirene har godt med fett på seg. 

Når røren har stått 10 minutter, er den blitt adskillig stivere enn den var, og nå tømmer man den ned på midten av den smurte siden av det ene bakepapiret. Bruk en slikkepott og jevn det litt før man tar det andre matpapiret med smørsiden ned på deigen. Dvs. man har deigen mellom to smurte bakepapir. Bruk en kjevle (har man ikke kjevle, kan man fylle en flaske med kaldt vann og bruke den) og rull oppå bakepapirene slik at deigen blir klemt flat imellom disse. Legg bakepapirene med deigen imellom på en steikeplate og sett det hele i ovnen. BEGGE papirene skal være på når den steikes. 

Steikes i 10 minutter. 

Når den kommer ut av ovnen, lar man den stå og hvile til den er litt avkjølt.

Da er den ferdigsteikte pannekaken fortsatt lys.


 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *