½ kg grovkvernet karbonadedeig av elg (eller annet viltkjøtt)
1 stykke purreløk
2 ts viltkrydder
1 ts salt
Litt pepper
Ca. 3 ss vann
1 ss potetmel (potetmel er naturlig glutenfritt)
Hakk løken og ha den sammen med deigen i en bolle. Tilsett krydder, vann og mel og bland det hele godt sammen. Jeg bruker å steike en prøvekake for å se om deigen er passe krydret. Steik gjerne noe store, tykke karbonadekaker, da blir de saftigere. Steik kakene på begge sider i smør eller olje til de er gjennomsteikte.
Jeg serverte kakene med poteter, blomkål, asparges, tomater og squash, og til saus hadde jeg hjemmelaget bernaisesaus.
«Steikje god mat»
Oppskrift på bernaisesaus finner man under sauser på bloggen min
http://morsmiddag.blogg.no/1321203302_bearnaisesaus.html
Dette så lekkert og godt ut , nam nam :))
hemgjort: Takk 🙂 Du er vel vant med elg du? Her i Bergen får vi ikke tak i det uten at noen er grei å komme med det fra et annet sted i Norge 🙂