Søndagsmiddag som ble til mandagsmiddag

Categories Kjøttretter

Lammekoteletter med løksaus

Beregn 3-4 lammekoteletter pr. person

Jeg steikte kotelettene og hadde på knust rosmarin, maldonsalt (http://www.maldonsalt.co.uk/) og pepper mot slutten av steiketiden.

Løksaus til lammekjøtt:

1 pakke vårløk eller 1 purreløk (det gir fin farge)

1-2 kinahvitløk, eventuelt 2-3 fedd vanlig hvitløk

1 beger med fløte

1 buljongterning

Jeg hadde også i litt av den knuste rosmarinblandingen som jeg hadde på kotelettene, siden jeg laget litt mye av den, men ettersom det allerede var salt og pepper i, brukte jeg svært lite.

Jeg renset og kuttet opp løken i biter og surret de i smør, så hadde jeg på fløten og lot det stå å få koke litt inn (ca.15 minutter). Jeg hadde også i buljongen og krydderne mens det stod og kokte. Og helt til slutt smakte jeg til med ørlite mer salt og pepper.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *