Laks i karri og spinat
Til ca. 4 personer
3-4 laksestykker
1 boks kokusmelk
1 pose fersk eller frossen spinat
2- 3 cm stykke ingefær
½ chili
2 fedd hvitløk
1 pakke/bunt vårløk
Noen bunter blomkål
Noen bunter brokkoli
Litt rød paprika
½ squash
2-3 ts karri
Salt og eventuelt pepper
Begynn med å rense og dele grønnsakene i passe biter. Ingefæren min var veldig trevlete, så jeg tok den gjennom hvitløkspressen, slik at det trevlete ble igjen i pressen, men smaken kom i maten. Har man derimot en fersk og fin ingefær, hakker man den bare i fine biter. Ha smør i en gryte og ha alle grønnsakene i, og la de bli møre. Ha så i laksefilet delt i biter og la den få bli litt steikt før man tar på kokusmelken og krydderene La alt få trekke litt sammen og ha eventuelt i mer kokusmelk og/eller krydder i maten, alt etter smak og behag.
Det passer nok veldig godt med ris eller linser til denne retten, men jeg hadde kokte poteter, for det fikk jeg så utrolig lyst på.
Dette var matsmak for min gane…jeg elsker curry…særlig når det er blandet med litt chilli og kokosmelk og ingefær…så takk for tipset :-)…lager mye av det samme med ‘hvit’ fisk…men har ikke gjort det med laks…så da blir det nok laksemiddag i morgen 🙂
passion4lifeandtravel: Å så bra:-) Vi har alle en “matstil” alt etter hva man liker, tørr forsøke osv. Laks er superbra mat masse omega-3