Marinert kyllinggrillspyd

Categories Grill mat

Tenk å gå på hage/grillfest i Bergen og det er SOL, nesten utenkelig at det skal kunne skje. Men i går hendte det virkelig; vi hadde strålende sol og ganske varmt, så vertskapet må virkelig ha sine kontakter oppover. Festen var super og de hadde laget til utrolig mange herlige salater og dressinger mm., bare synd jeg glemte å ta bilder. Men jeg skal nok lure oppskriftene ut av vertskapet, slik at dere også kan få nyte de utrolig gode smakene.

Alle hadde med sitt eget grillmatbidrag, kjøtt eller fisk. Selv skar jeg kyllingfilet opp i biter og hadde de i en plast pose sammen med oystersaus (det vil selvfølgelig si østerssaus på norsk, men på flaskene står det nesten alltid på engelsk) og litt salt, og lot det ligge i kjøleskapet i ca.4 timer.

Jeg hadde også Bønes (en lokal gårdsbutikk i Bergen) sin biffpølse på et av spydene. Dessuten et spyd bare med tomater, siden disse trenger svært lite varme før de er ferdig.

Ellers bestod spydene av:

Squash

Aubergine

Paprika

Neper

Dressing:

2 dl tyrkisk yoghurt

1 fedd hvitløk

2 vårløk

½ rød chili

Litt fersk basilikum (kan sløyfes)

Litt salt

Jeg renset og delte vårløken. Deretter renset jeg chili og hvitløk, og presset begge deler gjennom en hvitløkspresse (da ble det ikke skall fra chilien i dressingen og den fikk en lett rosa farge). Jeg hakket basilikumen og hadde den i og smakte til slutt til med salt.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *