Skogens gull

Categories Kalkun

 

Så var kantarellen, skogens gull kommet i butikken atter en gang. Og da må man benytte anledningen til å spise deg gode råvaren. I grunnen skulle jeg ha vært å plukket den selv. Men jeg må innrømme at jeg ikke kan mye om sopp og er redd for å ta giftig sopp i stede for den spiselige. Da er det trygt å greit å kjøpe den i butikken.

Marinert kalkunfilet med kantarellsaus

Beregn 1-2 kalkunfileter pr person

Fileten kan steikes på pannen eller i steikeovnen. Den bruker rundt 20 minutter å bli gjennomsteik, avhengi hvor tykk den er.

Kantarellsaus til 4 personer

Ca 6 dl fløte som kokes inn, dvs. at man gir den et oppkok og deretter lar den stå å putrer på svak varme i rundt 20 minutter. Da blir den redusert og får en fylde som gjør at man ikke trenger mel i sausen.

1 grønnsaksbuljong

Ca. 1 krm pepper

Eventuelt salt, smak til når sausen er ferdig.

Rens soppen godt så det ikke er jord på den, men bruk helst ikke vann på den, for da blir kvaliteten redusert. Steik soppen på pannen med godt med smør på bruk en sleiv å snu de lett. Kantarellen er ferdig på et minutt eller to, ha den da opp i fløten og smak om den er salt nok.

Jeg steikte aubergine til i stedet for poteter og hadde litt sukkererter til.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *