Det er mye mat som brukes på mange folkelige måter. Det er litt fascinerende hvor opphengt mange er i å lage mat på en nøyaktig ‘rett’ måte, gjerne etter oppskrift. Men oppskrifter er kun en ledetråd for å få et godt resultat av matretter som andre har testet ut og tør man være bare ?litt? nysgjerrig og tør å kaste seg ut i den kreative matverden, så vil man gjerne oppdage at det meste blir godt, og man opplever gleden ved å skape.
Vel, vel! Tunfisksalaten er i utgangspunktet laget til å ha på brødmat, men denne gangen hadde jeg den sammen med egg og grønnsaker som et måltid.
Tunfisksalat
1 boks tunfisk i vann
1 ss majones
1 ss rømme (kan sløyfes, men da må du bruke litt mer majones og litt sitron/lime)
2 vårløk eller tilsvarende mengde med annen løk
Ca. 1 krm salt
Ca. 1 krm pepper
Åpne tunfiskboksen og tøm av vannet og ha tunfisken i en skål. Hakk opp løken og ha den i skålen sammen med majones, rømme, salt og pepper. Bland alt godt sammen, og det hele kan godt stå og godgjøre seg litt før man spiser det. Denne salaten egner seg godt til pålegg, men også i en salat.
Jeg skar opp en halv avokado i biter.
Delte 6 små tomater i to.
2 hardkokte egg som jeg delte i fire
Litt fersk basilikum
Men bruk akkurat de grønnsakene du selv måtte ønske og forøvrig ellers hva du måtte ønske å ha i.
Så hadde jeg den ferdige tunfisksalaten over det hele og vips! ble det et veldig godt måltid.