Grillspyd med mye godt til


Jeg var på grilling hos en veldig god venninne oghun hadde laget utrolig mye god mat

 

Hun hadde laget grillspyd med:

Kyllingbiter

 Biffkjøtt

Lammepølse 

Sopp

 Paprika

  Squash

 Hun hadde drysset på et urtekrydder som jeg ikke har sett før



 

 

Salat av:

 Brokkoli

Løk

 Rosiner

pinjekjerner

Rømme

Majones

 Sukrinmelis

 Rens og del grønnsakene i forholdsvis små biter. Ha

i rømme, majones og melis sukrin (sukrin kan sløyfes). Istedet for sukrinmelis kan en ta 1 ts sukker. Ha i rosiner og pinjekjerner. Og man har en nydelig salat til grillmat.

 

Steikte poteter med grovsalt og urtekrydder

Hun har delt små poteter, og  lagt de i en ildfast form med olje og  grovt salt over.

 Sett i steikeovnen på ca. 200 grader i 30-40

 minutter eller til potetene er blitt myke.

 

Tzatsiki

3 dl

yoghurt naturell (matyougurt)

1 stk

slangeagurk

2 fedd

hvitløk

1 ss

olivenolje

½ ts

pepper

½ ts

salt

Rasp agurken på et rivjern og press av vannet i en sikt eller lignende. Ha det i

yoghurten og tilsett renset og presset hvitløk, salt og pepper. Ha olivenolje i til sist.

Det er en fordel å la den stå noen timer før bruk så smaken får sette seg, og rør om før

servering.



 

Kryddersmør til potetene oggrillspydene:

 

Setersmør, hvitløksfedd

og urtekrydder som er blandet godt sammen og har fått stått en stund.

 

 

 


 

Og en grønn salat
 



 

5 kommentarer

mathildetia

06.06.2012 kl.17:18

mye god mat :)

hannelj

06.06.2012 kl.17:36

Ser herlig ut!

morsmiddag

06.06.2012 kl.20:51

hannelj: Det var så utrolig godt og det beste er at jeg kunne sette meg til duk å dekket bord for en gang skyld :-)

morsmiddag

06.06.2012 kl.20:52

mathildetia: Du kan tro jeg var mett i laaaannngg tid etter på hehe.

mathildetia

06.06.2012 kl.21:06

skjønner jeg! :)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits