Cigdem-inspirert linsesuppeDenne retten er inspirert av en fantastisk dame, som heter Cigdem og opprinnelig er fra Tyrkia. Hun står på med utdannelse, jobb, barn og hus.

Her er hva hun sa: "Man kan lage suppe med røde linser. Skal bare skylles i kaldt vann og kokes med bittelite ris i. Når de er myke så kan du ha de i blender og mose de helt. Ta de så opp i gryten igjen. Smelt litt smør i en stekepanne og ha tomatpuré opp i og hell det i suppen. Smak til med salt og pepper. God appetitt".

Jeg hadde rester av linser, kylling og kyllingkraft, så min suppe ble slik denne gangen:

Dette er til en porsjon.

Ca. 1 dl kokte linser (jeg har brukt knuste linser, de trenger mindre koketid enn de hele)

Kraft av kylling (bruk gjerne terninger med hønsebuljong)

1 ½ dl vann

100 g kylling

2 store tomater (bruk gjerne tomatpuré eller hermetiserte tomater)

Noen blader basilikum

Salt og pepper

Skyll og kok linsene og tilsett mer vann, kraft og eventuelt buljong. Skjær tomatene opp i biter og ha de i suppen så de får koke med, bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn suppe. Bruker man ferdiggrillet kylling så renser og skjærer man den i biter. Bruker man rå kylling, bør man steike den før man har den i suppen. Hakk basilikumen og ha denne i suppen og smak til med salt og pepper.

Ustyrtelig god og veldig mettende! 

3 kommentarer

verdentilvenus

21.05.2012 kl.09:53

Har printet ut denne, skal prøves til helgen:)

morsmiddag

21.05.2012 kl.10:00

Så hyggelig :-) Og du, jeg er ikke enig med din sønn om de f- ene ;-)
Han er bare for ung til å forstå det ;-) Stå på du!

verdentilvenus

21.05.2012 kl.10:18

hehe :) takk :))

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits