Lammekoteletter med gurkemeie



Gurkemeie er en sterk antioksidant, dvs. at det er "antirustmiddel" for kroppen.

Dessuten gir det maten en fin farge, når ikke solen vil komme fram, så får vi selv gjøre det vi kan for å få litt farge på tilværelsen.

Beregn 3-4 lammekoteletter pr. person (denne oppskriften er beregnet til en porsjon)

Ha på litt salt og pepper.

Steik kotelettene på sterk varme til de er blitt brune på begge sider. Skru så ned varmen og ha på vann, beregn ca. 2 dl vann pr. porsjon. Ha vannet på steikepannen og la kotelettene få koke i kraften.

Ha deretter på krydderene og snu kotelettene med jevne mellomrom.

2 ts gurkemeie

2 ts rosmarin (liker man ikke dette krydderet, kan man kutte det ut eller bruke for eksempel timian, basilikum, viltkrydder)
Salt

Pepper

Ta pannen fra platen og legg kotelettene på en tallerken og ha i:

Ca. 1 dl fløte (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk soyafløte)

Ca. ½ ss maizena og rør det godt i, før man gir det hele et oppkok.

Server med grønnsaker og tilbehør man ønsker og har.

 

 

 

2 kommentarer

I gode og onde dager!

15.05.2012 kl.19:28

Mmmmmmmmmm....

morsmiddag

15.05.2012 kl.19:37

I gode og onde dager!:
En litt uvanlig kombinasjon her i landet, men virkelig verd å prøve :-) Så kjekt at du føller bloggen min og kommenterer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits