Sommerkake

Categories Søte gleder

Når sommeren ikke er kommet enda, så får vi dyrke den fram, og en frisk, herlig kake er vel aldri å forakte. Denne kaken er naturlig glutenfri og man kan gjerne bruke den økologiske kremen (se under minus melkeprodukter på bloggen min) om man ikke tåler krem. Her er det bare fantasien som som setter grenser for hvilke frukt og bær man kan bruke på kaken. Et tips er å bruke kiwi, det både ser ut og smaker veldig godt, men det kan jeg selv dessverre ikke spise. Men har du sitronmelisse eller lignende, så får man en nydelig grønnfarge av den også.

Marengs

2 eggehviter

150 g sukker

1 ts sitron eller lime

Skill plommen fra hviten, det er viktig at det ikke kommer plomme i hviten, for da får man ikke pisket hviten stiv.

Ha eggehviten, sukker og sitron/lime i en bolle og pisk det hele stivt. Ha det i en form som er godt smurt (man kan for eksempel ha bakepapir i bunnen). Sett formen midt i ovnen og la den stå på ca. 120 grader i 60-90 minutter. Har man varmluftsovn, så senk temperaturen litt og la gjerne døren stå åpen mot slutten av steiketiden.

Pisk fløten, gjerne med ekte vanilje, og rens og del den frukten man ønsker. Ha alt klart til like før man skal servere kaken og ta først på den piskede kremen og dander deretter frukten på toppen. Tar man på krem og frukt for tidlig, så smelter marengsen etter en tid.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>t
// ]]>

4 kommentarer

4 thoughts on “Sommerkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *